Marieke Peppelman nieuwe directeur Maarten van Rossem

Marieke Peppelman (38) is 1 januari 2019 gestart als directeur van het Maarten van Rossem in Arnhem. Zij volgt daarmee Freddy Sikkes op die eind vorig jaar afscheid nam. "Samen op pad", is bij het Maarten van Rossem haar ambitie.

De nieuwe directeur van het Maarten van Rossem komt uit het onderwijs. Zij werkte onder andere bij Helicon. Daar was zij sinds 2014 directeur van de mbo-school in Apeldoorn. Ook heeft zij lange tijd gewerkt als onderwijsexpert, waarbij zij diverse interim-opdrachten vervulde. De overstap naar vmbo-school Maarten van Rossem was een bewuste keuze. "Wij kunnen niet zonder vakmanschap. Als bij mij thuis de CV kapot is of mijn auto moet worden gemaakt, dan heb ik een vakman of –vrouw nodig. Wat is er dan mooier dan jongeren in deze fase van hun leven al te enthousiasmeren voor vakmanschap? Er is zoveel vraag naar vakmanschap, dat kun je niet vroeg genoeg stimuleren", zegt Marieke Peppelman. Daarnaast is voor haar de praktijkgerichte inslag van het Maarten van Rossem een belangrijke ingang. "Leerlingen die voor het vmbo kiezen, zijn doeners die graag bezig zijn, hun handen gebruiken, vanuit hun hart werken. Juist in het vmbo kan dat goed, omdat de leeromgeving zo reallife is." Bij het vmbo stapt de directeur een andere 'leerloopbaanfase' van jongeren in, voegt ze eraan toe. "Ik ontmoet de leerlingen nu op jongere leeftijd dan bij het mbo. Ik kan nu nog eerder bijdragen aan hun algemene ontwikkeling. Dat vind ik prachtig."

In gesprek met de samenleving Peppelman ziet in het Maarten van Rossem een kansrijke school. "Een school die midden in de samenleving staat", zegt ze. En met die samenleving wil zij de school 'maken'. "Het Maarten van Rossem is met al die individuele verschillen en talenten die er mogen zijn, een prachtplek om je als kind te ontwikkelen. Hoe kunnen we dat verder ontwikkelen? Daarover wil ik actief in gesprek. Met onze medewerkers, leerlingen, met ouders, met de buurt en ook met bedrijven en instanties. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst noemde ik dat al 'samen op pad gaan' om duurzaam van betekenis te zijn. Ik kijk daar enorm naar uit."

Open Dag op 23 januari Ook de Open Dag van woensdag 23 januari past bij dit 'samen op pad gaan'. Tijdens de open dag laten leerlingen en docenten bezoekers 'ervaren' hoe het is om leerling te zijn op het Maarten van Rossem. En bovenal: tot welk vakmanschap de school opleidt. Peppelman nodigt iedereen uit om een kijkje te komen nemen. De open dag is van 16.00 tot 20.00 uur in het gebouw van het Maarten van Rossem aan de Groningensingel 1235 in Arnhem.

Maarten van Rossem Het Maarten van Rossem is een kleine school, waar aandacht voor de leerling voorop staat. Het onderwijs bestaat uit veel praktijkvakken, zowel binnen als buiten de school. In de bovenbouw kiezen de leerlingen een van de vier beroepsprofielen: Economie & Ondernemen, Mobiliteit & Transport, Produceren, Installeren & Energie en Zorg & Welzijn.

Meer berichten