Mirjam Groothedde (links) en Maria Strikkeling exposeren van 27 januari tot 21 februari in kunstfabriek De Transformatie in Arnhem.
Mirjam Groothedde (links) en Maria Strikkeling exposeren van 27 januari tot 21 februari in kunstfabriek De Transformatie in Arnhem. (Foto: Mirjam Groothedde)

Bijzondere duo-expositie in De Transformatie

Kunstfabriek De Transformatie in Arnhem biedt de komende weken onderdak aan een bijzondere duo-expositie. Maria Strikkeling en Mirjam Groothedde tonen recent werk. Beide beeldend kunstenaars schuwen het experiment niet. De officiële opening is zondag 27 januari. De expositie duurt tot 21 februari.

De schilderijen en objecten van Maria Strikkeling en Mirjam Groothedde verschillen duidelijk van elkaar, maar vullen elkaar ook aan. Deze wisselwerking geeft de duo-expositie een bijzondere spanning. Mirjam Groothedde (Duiven) heeft een heel eigen stijl, die zich niet makkelijk in een hokje laat duwen. Ze werkt zowel abstract als figuratief, met een voorliefde voor grillige en kleurrijke vormen. Haar werk is soms heftig, dan weer juist heel ingetogen. Opvallend is het gebruik van barbies en gordijn- en kledingstoffen als schilderdoek.

Maria Strikkeling (Beuningen) hanteert een groot aantal technieken, waaronder mixed media. De meeste werken kenmerken zich door gebruik van diverse technieken en materialen. Haar schilderijen zijn veelal figuratief en laten ingetogen kleurgebruik zien. Haar grafisch werk is daarentegen vaak opvallend kleurrijk en sprankelend. Naast schilderijen maakt zij objecten en installaties.

Mirjam Groothedde exposeerde recent in het gemeentehuis van Duiven, Maria Strikkeling heeft exposities in het Molenhuis in Beuningen en het kerkje van Persingen op haar CV staan.

Wie de duo-expositie in de boderuimte van De Transformatie wil zien, kan zondag 27 januari van 14.30 tot 17.00 uur naar de officiële opening komen of een afspraak maken via maria.strikkeling@hotmail.com of mirjamgroothedde152@gmail.com. De Transformatie is gevestigd aan de Van Oldenbarneveldtstraat 90 in Arnhem. In het gebouw is een groot aantal ateliers en studio’s gevestigd.

Meer berichten