Museum Arnhem in de wijk

In de wijk Monnikenhuizen schuilt een groene oase van wel honderd botanische planten. Lissa Brouwer is de trotse eigenaar van deze enorme plantenfamilie. Via haar Instagram-account Plantenstudio deelt ze de mooiste plaatjes van haar planten en geeft ze met liefde advies over de verzorging en onderhoud.

Arnhem - Een kunstwerk uit de collectie van Museum Arnhem dat veel weg heeft van een plant is de Borstentros van Maria Roosen. Het favoriete kunstwerk van Lissa. Als klein meisje was ze al gefascineerd door de glasblazers in Venetië. “Het is mooi als kunst iets doet met je, in welke vorm dan ook. Het kan een herinnering activeren of andere associaties creëren. Ik moest ook twee keer kijken voordat ik zag dat het borsten waren en geen druiven”, vertelt ze. Als Art-director maakt ze websites en heeft oog voor ambacht. Ze vindt het wel belangrijk dat kunst toegankelijk moet zijn: “Ik hou ervan als kunst niet zijn best doet om iets te zijn. Ik hou ervan als iets tastbaar is en gewoon mooi om naar te kijken. Dat het je kan raken zonder dat je het hoeft te doorgronden.”

Museum Arnhem is tijdelijk gesloten wegens uitbreiding en vernieuwing. Kunst is er om gezien te worden! Daarom zijn de kunstwerken op zoek naar Arnhemmers. Het museum maakt in elke wijk een korte stop om Arnhemmers de collectie te laten ontmoeten.

Meer berichten