Foto: Petra de Kramer

Oliebollentoernooi in Kermisland

Een sportief begin van 2019

Petra de Kramer

Arnhem - Je hebt 100 oliebollen, een voetbal en zo'n 50 tot 60 jongens tussen de 15 en 19 jaar. Hiermee ging het oliebollentoernooi vrijdag 4 januari van start. Locatie: sporthal Kermisland in Presikhaaf. Voor het zaalvoetbaltoernooi goed en wel begon, waren de oliebollen al op!

Bram Langelaar is buurtsportcoach op Cruyff Court Presikhaaf en medeorganisator van dit toernooi. Hij ziet een groeiende verbinding tussen de wijken. "Aan dit toernooi doen 8 teams mee. Ze komen uit Malburgen, 't Broek, Klarendal en Presikhaaf natuurlijk. En ik denk dat er nog meer in zit. We moesten zelfs 2 teams weigeren, omdat de poules al vol zaten."

Spannend tot het eind

De teams waren erg aan elkaar gewaagd. De halve finale moest met penalties worden beslist. De finale ging tussen de teams Mocro United (Presikhaaf) en JasonL (Klarendal). Het bleef lange tijd 1-0 voor Mocro United. Kort voor het einde kwam JasonL terug tot 1-1. Even leek het erop dat het op penalties zou uitlopen. Maar in de laatste minuut scoorde het team uit Presikhaaf nog 2 keer. Met een eindstand van 3-1 is Mocro United de welverdiende winnaar van dit toernooi.

Goede sfeer

Scheidsrechter Celal was ook tevreden over de middag. "Het was een sportief toernooi. Het ging er soms wel erg fanatiek aan toe. Maar dat is logisch. Iedereen wil winnen." Bram: "Samen met Celal, een aantal stagiaires en het Jongeren Toezicht Team Arnhem van Rijnstad hebben we een mooi toernooi neergezet. Daar mogen we allemaal trots op zijn. Wie weet is dit het begin van een wijken-competitie?"

Ook in 2019 zet Sportbedrijf Arnhem onze stad met plezier weer in beweging. We zien je graag een keer op onze locaties. Meer lezen? www.sportbedrijfarnhem.nl/nieuws

Meer berichten