Parkeren en bereikbaarheid Kerstmarkt Arnhem


Foto:

Parkeren en bereikbaarheid Kerstmarkt Arnhem

ARNHEM - Op zondag 16 december vindt in de Arnhemse binnenstad de 'Grootste kerstmarkt van het Oosten' plaats. Platform Binnenstad Arnhem en de organisatie van de Kerstmarkt zetten met de campagne SLIM en Hé Komaan extra in op een goede bereikbaarheid van de stad en parkeervoorzieningen voor bezoekers van de Kerstmarkt. Bezoekers worden geadviseerd om zo mogelijk met het openbaar vervoer te komen, maar de organisatie voorziet toch een grote toestroom van autoverkeer.

Informatieborden parkeergarages
In en rond de binnenstad zijn diverse parkeervoorzieningen beschikbaar. Op informatieborden langs de weg wordt aangegeven of er nog plaats is en zo nodig wordt er een alternatieve route aangeduid. Speciaal voor de Kerstmarkt wordt ook de Markt voor het provinciehuis opengesteld om betaald te parkeren. Bezoekers kunnen ook terecht op het GRATIS parkeerterrein bij Gelredome. Vandaar rijdt er iedere 10 minuten een bus naar het centrum van Arnhem.

Kortingsactie bus
De laatste drie weekenden van december zijn er in de bus speciale dagkaarten en meermanskaarten te koop, zónder OV kaart en te betalen met pinpas of creditcard. Een dagkaart kost € 5 en is een dag geldig. Kinderen van 4 t/m 11 jaar rijden mee op een speciale Kidskaartje voor € 1 (1,5 uur onbeperkt reizen; per volwassene max. 4 Kidskaartjes). De Meermanskaart kost € 10 en is een dag geldig voor maximaal twee volwassenen (18 jaar of ouder) en vier kinderen van 4 t/m 11 jaar; één reiziger moet minimaal 18 jaar zijn. Deze actie geldt alleen op de Breng bussen in de regio Arnhem Nijmegen.

Pakketservice
Als extra service kunnen bezoekers uit Arnhem hun Kerst-aankopen vanuit de binnenstad naar hun huis laten bezorgen door de Groene Rijders. In de winkel koopt u uw pakketje, dat daarna wordt opgehaald door de pakjesservice en naar een verzamelpunt in het centrum gebracht. Daar wordt het door de Groene Rijders gesorteerd en binnen de afgesproken tijd bij u thuis afgeleverd in heel Arnhem, behalve wijk de Schuytgraaf en de Veluwezoom. Helaas is dit te ver fietsen voor de rijders, om binnen de beschikbare tijd te kunnen bezorgen.
Meer informatie: www.binnenstadarnhem.nl/vervoer-parkeren

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden