Arnhems icoon Loesje siert Velperplein

Vanaf 11 december 2018 sieren 25 teksten van het Arnhemse icoon Loesje de muur voor JANS' en Musis Sacrum op het Velperplein.
Met als gemeenschappelijke thema's 'samenkomen' en 'stad' zijn in samenwerking met Gemeente Arnhem, Musis Sacrum en JANS' 25 geselecteerde spreuken op de muur geschilderd als eerbetoon aan het succesvolle Arnhemse icoon.

Op initiatief van JANS'
Alex van Hooff, mede-eigenaar van JANS', reageert zeer enthousiast: "JANS' is van mening dat de Arnhemmer trots mag zijn op zijn stad, die ooit aan de Jansbeek is ontstaan. Wij hebben het initiatief genomen om tot deze samenwerking te komen, omdat we graag onze waardering voor en de verbinding die we voelen met echte Arnhemse iconen als Loesje willen uitdragen."

Het ontstaan van Loesje in Arnhem
Loesje is geboren op een keukentafel op 24 november 1983 in Arnhem. Het gerucht gaat dat ze haar eigen navelstreng doorbeet en meteen de wijde wereld in trok. Met haar teksten zet Loesje mensen aan het denken, maar wil ze ook gewoon een glimlach ontlokken. Scherpe, humoristische maatschappijkritiek vol liefde voor het leven en de wereld. In eerste instantie verschenen posters van Loesje alleen in Arnhem en omstreken, maar later ook in andere plaatsen in Nederland. Loesje kreeg in 1986 landelijke publiciteit door mee te doen aan de landelijke verkiezingen voor de Tweede Kamer.

De internationale doorbraak van Loesje
Eind 1986 vertrok Loesje naar Parijs om daar mee te demonstreren tegen de plannen van onderwijsminister Devaquet: het startsein voor Loesjes internationale carrière. In 1990, twee maanden na de val van de Berlijnse muur, reisde ze naar Oost-Europa om nieuwe vrienden te maken. Op dit moment is Loesje in meer dan vijftien landen actief met posters op straat en op social media. Afgelopen maanden heeft ze zich hard gemaakt tegen de verruwing in de samenleving, met de campagne "Zeggen wat je denkt kan ook iets aardigs zijn".

Meer berichten