DierbaarGoed wint Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs

Op 7 december werd de eerste Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs uitgereikt. Trotse winnaar was Judy Cerfontaine van kledingatelier DierbaarGoed. De 2e prijs was voor de Biologische Tuiniersvereniging Elderveld, De Groene Rijders gingen er met de 3e prijs vandoor. De Kledingbibliotheek kreeg een eervolle vermelding.

Het moment van de uitreiking was tijdens de klimaattop in Polen. Het besef dat Dirk gelijk had is overduidelijk: er moet nog heel veel gebeuren om de wereld een beetje duurzamer te maken.

"De initiatieven van de winnaars hebben betrekking op luchtkwaliteit, voedsel en kleding. Juist door deze diversiteit kan de hele stad hier profijt van hebben” aldus Margreet van Gastel, voorzitter van de jury.

Weggooien is zonde
Judy geeft oude kleding en restmaterialen een tweede leven door er nieuwe kleding van te maken. “Ik hou er van iets moois te maken, zonde om oude materialen weg te gooien” De duidelijke bijdrage van dit initiatief aan circulaire economie heeft voor de jury de doorslag gegeven.

De cheque van € 5000,-, die Judy kreeg , gaat zij gebruiken voor een nieuwe naaimachine en modevakopleiding. Tijdens de uitreiking van de Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs 2019 laat zij de resultaten van haar investering zien. Want de Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs is geen eendagsvlieg. “ Dit gaat een prestigieuze prijs worden, hoop ik,” zegt Margreet enthousiast.

Een duurzame wereld kan niet wachten
Dirk Zeldenrust was een Arnhemse wereldverbeteraar bij uitstek. Om Dirk’s gedachtegoed en dadendrang in ere te houden heeft de Club van Dirk de Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs in het leven geroepen met als doel duurzame activiteiten in Arnhem te stimuleren.

De prijs is mede mogelijk gemaakt door CVV, Giesbersgroep, Huurdersvereniging Portaal, Seece, gemeente Arnhem, familie Zeldenrust, De Groene Vos, Tom van Otterloo, Ekoplaza, Odin, Graaf Otto en Arnhemse keramiekatelier en diverse bijdragen van particulieren.

Meer berichten