gezelligheid op een van de horecapleinen
gezelligheid op een van de horecapleinen (Foto: Eva Broekema)

De grootste Kerstmarkt van het Oosten

Arnhem - Op zondag 16 december ben je in Arnhem van harte welkom op de grootste kerstmarkt van het Oosten! Kom naar de binnenstad en ervaar zelf de Arnhemse gezelligheid en gastvrijheid. Al vier jaar op een rij een van de drukste maar ook meest sfeervolle dagen van het jaar.

Tijdens de kerstmarkt pakken de ondernemers groots uit om de hartenwens van elke shopliefhebber te vervullen. Vanaf 12:00 uur kan er volop gestruind worden langs alle kerstkramen. Van sierraad, een lekkere olijfolie tot kerstversiering: Alles is in de binnenstad te vinden. Op deze manier heb je binnen mum van tijd een leuke cadeau gevonden. Dus naast gezellig ook heel handig voor de laatste kerstinkopen.

Live kerstmuziek

Om iedereen in de ultieme kerstsfeer te brengen, is er naast alle kerstkramen ontzettend veel te zien, horen en voelen. Op Het Land van de Markt zorgen verschillende (kinder)koren en brassbands voor swingende kerstmuziek en een Arnhemse dansstudio verzorgt een té gekke kerstperformance. Op steenworp afstand, op het Brouwersplein, mag je de dieren van de levende kerststal knuffelen en ondertussen rijdt de kerstman in zijn arreslee door de stad en kun je met hem op de foto.

Elke straat een eigen kerstthema

Dit jaar heeft elke straat een eigen kerstthema. Op deze manier waan je je steeds in een andere wereld. In de knusse 7 straatjes brandt het vuur, poffen de kastanjes en draait het varken aan het spit. In de Koningstraat waan je je een echte prins of prinses want de straat is omgetoverd tot een echt Disney kerstparadijs. Stap in de kerstklassieker van Charles Dickens in de Bakkerstraat, waar een koor ouderwetse christmas carols zingt en je op de foto kunt bij een echte Dickensfotograaf.

Heb je zin om te knutselen of met je kinderen een spel te spelen dan kun je in de Weverstraat je hart ophalen. Voor een echt kunstobject is Rozet de place to be, daar is de Kunst & Ambacht markt. Om de hoek bij Rozet, in de Kortestraat, is er de mogelijkheid om kleding een kersttintje te geven bij het mobiele naaiatelier. Wandel door een speciaal aangelegde winterse stadstuin in de Wezenstraat waar kunstschilders hun kunstwerken laten zien. Op de grote horecapleinen; Korenmarkt, Jansplaats en Jansplein kan je de hele dag, maar ook vooral na de kerstmarkt terecht voor een heerlijke borrel of maaltijd. Een gezellige afsluiter op een plek waar de lichtjes nog volop branden. De Arnhemse Radioshow de ‘Vette Ketting’ maakt voor het goede doel, Ome Joop’s tour, 24 uur radio op Jansplein.

Nieuw dit jaar: gratis lampionnen voor kinderen tijdens lichtjesparade

De Kerstmarkt wordt dit jaar afgesloten met een lichtjesparade, lopend van Rozet naar het Gele Rijdersplein. Wij nodigen alle kinderen uit om samen met ons mee te lopen met een verlichte lampion. De lampionnen delen wij om 17:15 uur bij Rozet uit en worden aangeboden door alle ondernemers van de stad. Samen gaan wij in een verlichte stoet naar het Gele Rijdersplein waar burgemeester Ahmed Marcouch het startsein geeft voor Arnhem Samen. Een initiatief bij de Gele Kubus waar op verschillende dagen belangeloos aan iedereen gratis oliebollen, warme chocolademelk en Glühwein zal worden uitgedeeld.

Kortom genoeg te doen, zien, ruiken en proeven tijdens de grootste kerstmarkt van het Oosten!

De grootste kerstmarkt van het Oosten is verspreid door het centrum van Arnhem in samenwerking met de ondernemers van het Musiskwartier, de Koningstraat, de 7straatjes, de Bakkerstraat, de Weverstraat, de Kortestraat, Rozet, de Korenmarkt, Jansplaats, Jansplein, Wezenstraat en de Bovenbeekstraat.

Meer berichten