Vrijwilligersvacature van de week

Het Fort is een vernieuwend initiatief op het gebied van armoedebestrijding onder kinderen. Twee middagen in de week bieden we daar opvang aan kinderen die opgroeien in financieel en/of sociaal kwetsbare gezinnen in de Arnhemse wijk Het Broek. De kinderen komen bij ons eten, spelen en ze krijgen coaching. Ons voornaamste doel is kinderen een leuke middag geven én hen sterker maken op het gebied van hun zelfvertrouwen, talentontwikkeling en sociale vaardigheden.

Het belangrijkste dat je als vrijwilliger doet is je onverdeelde aandacht aan de kinderen (groep 5,6,7) geven. Je knoopt een gesprekje aan met een kind of je speelt, helpt met huiswerk of speelt een spelletje met een klein groepje kinderen. Je vervult een belangrijke taak als rolmodel voor hen. Je ondersteunt ook op praktisch gebied, b.v. fruit klaarmaken en knutselspullen opruimen. We horen ook graag wat jij leuk vindt om te doen: een sportactiviteit voorbereiden en koken met een klein groepje kinderen? Er kan van alles.

We vragen affiniteit met onze doelgroep en ervaring (privé of professioneel) in het omgaan met kinderen is fijn. Je bent empathisch, geduldig en je kunt je grenzen aangeven. Je voelt je thuis tussen verschillende culturen. Het Fort is een organisatie die handelt vanuit een christelijke identiteit. Wij geloven dat God elk mens waardevol vindt. Daarom staan wij open voor elk kind en elke vrijwilliger.

Als je het leuk vindt kan je deelnemen aan onze trainingsdagen. Met ons hele team willen wij graag blijven leren hoe wij de kinderen het beste kunnen helpen. Je wordt ingewerkt door onze kindercoach, je leert door gesprekken maar ook in de praktijk over onze aanpak en methode. Je krijgt ook begeleiding van onze kindercoach en projectcoördinator. Je wordt onderdeel van het gezellige en gepassioneerde Fortteam. Je krijgt de glimlach van een kind dat geniet van de positieve aandacht die jij het geeft. En de wetenschap dat je een waardevolle investering doet in het leven van een kind. We vergoeden eventuele reiskosten. En natuurlijk ga je gezellig mee met ons jaarlijkse teamuitje.

Vrijwilliger zijn bij Het Fort doe je niet voor niets. Je realiseert je dat je iets waardevols bijdraagt in het leven van kinderen die jouw aandacht en liefde goed kunnen gebruiken. Samen zorgen we er zo voor dat alle kinderen gezien worden en een mooie middag kunnen beleven. Die kinderen die naar Het Fort komen groeien op in (financieel en sociaal) kwetsbaardere gezinnen. Door jouw aanwezigheid op Het Fort bied je ze iets dat ze anders mis zouden lopen.

Kom jij ons team versterken? Neem contact op met Maria Derksen, (06) 46344211 of viamariaderksen@hetfort.org

Informatie over andere vrijwilligersvacatures:
Website: www.vrijwilligerscentralearnhem.nl. Daar vindt u o.a. een vacaturebank met een overzicht van de vacatures in Arnhem en omgeving.

Persoonlijk advies: U kunt een afspraak maken met één van de medewerkers van de vrijwilligerscentrale. Bel naar (026) 44 22 833 of stuur een e-mail naar info@vrijwilligerscentralearnhem.nl

Vrijwilligerscentrale Arnhem, voor al uw vragen over vrijwilligerswerk

Meer berichten