de cover van 'Wandelen buiten de binnenstad van Arnhem'
de cover van 'Wandelen buiten de binnenstad van Arnhem' (Foto: bart van der mark)

Arnhemse stadswandelgids laat wandelaar (bijna) alles zien wat Arnhem te bieden heeft.

Op vrijdag 14 december verschijnt bij de Arnhemse Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig de gids ‘Wandelen buiten de binnenstad van Arnhem’. Auteurs Bart van der Mark en Rob Wolfs laten de wandelaars de vele bijzondere wijken van Arnhem zien.

De auteurs van deze gids hebben sinds 2016 tien wandelingen met ieder een eigen karakter ontwikkeld. Zo overwint de wandelaar bijvoorbeeld op het ‘Geitenpad’, met een wandeling over de Arnhemse bergen, maar liefst 170 hoogtemeters. En rakelen ras-Arnhemmer Bart van der Mark en routemaker Rob Wolfs op het ‘Oorlogspad’, van Oosterbeek naar de John Frostbrug, de verhalen rond de Slag om Arnhem nog eens op. Sociaal gezien is er met deze wandelgids ook erg veel te beleven. De wandelaar wordt op het ‘Landgoederenpad’ getrakteerd op statige landhuizen en landerijen bij het Mariendaal, Warnsborn, Gulden Bodem en Zypendaal, maar ook de volksere wijken van Arnhem worden met het ‘Vogelaarpad’ (genoemd naar de staatssecretaris Ella Vogelaar die in Arnhem maar liefst vijf krachtwijken aanwees) aangedaan. Het –zo succesvolle- Klarendal verdient volgens de auteurs haar eigen ‘Klarendalpad’. Met wandelingen door de Schuytgraaf, het ‘Vinexpad’ en over de Arnhemse dijken, het ‘Dijkenpad’ dwaalt de wandelaar door grote delen van Arnhem-Zuid. Natuurlijk besteden de auteurs aandacht aan de prachtige Arnhemse parken. Met het ‘Parkenpad’ wisten de mannen maar liefst 17 kilometer aanééngesloten van het ene park in het andere terecht te komen. Nog Arnhemser wordt deze gids door de afsluitende wandeling. Het ‘Trolleypad’ leidt de wandelaar al slingerend door de wijken van het beginpunt van lijn 1 in Velp naar het eindpunt bij het station in Oosterbeek.

Een duidelijke routebeschrijving van de routes tussen de 7 en 19 kilometer, een routekaartje en heel veel informatie over alles wat je onderweg tegenkomt maakt deze gids tot een feest van herkenning voor de Arnhemmer en een heuse ontdekkingstocht voor hen die er nieuw zijn.

De wandelgids is vanaf 14 december voor € 14,95 te koop bij de betere boekhandel in Arnhem maar nu al op de website van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig www.gegarandeerdonregelmatig.nl

Meer berichten