stagelopende leerlingen Guido samen met kamerlid Rog
stagelopende leerlingen Guido samen met kamerlid Rog (Foto: Thomas Ophoff)

Tweede Kamerlid CDA bekijkt succes diensttijd op GSG Guido Arnhem

Arnhem - Op vrijdag 30 november werd VO-school Guido vereerd met een werkbezoek Michel Rog, kamerlid voor het CDA en onderwijswoordvoerder.
 

De parlementariër bezocht de school uit eigen beweging vanwege het succes van de maatschappelijke diensttijd op deze locatie. Guido biedt leerlingen onder schooltijd de ruimte praktijkervaring op te doen. Leerlingen die dat willen mogen iedere dinsdagmiddag stagelopen bij een maatschappelijke organisatie of een bedrijf, om praktijkervaring op te doen.

“Het is heel mooi om te zien hoe de maatschappelijke diensttijd vorm krijgt in het onderwijs op Guido Arnhem. Scholen hebben als taak om leerlingen voor te bereiden op toekomstig burgerschap en dat is precies waar de diensttijd voor is bedoeld.” In gesprek met leerlingen onthulde Rog dat hij zelf ook meedoet aan MDT, zoals de diensttijd op school wordt genoemd. “Mijn MDT doe ik op de school van mijn kinderen door als ouder mee te doen aan allerlei activiteiten die op school worden georganiseerd.” Hij kreeg daarvoor de handen op elkaar voor de leerlingen van Guido die daarmee zijn voorbeeldgedrag waardeerden.

Guido vroeg bij het werkbezoek van Rog aandacht voor de nodige ondersteuning bij de politiek. “Het zou jammer zijn dat als de subsidiekraan dichtgedraaid wordt, de praktijkervaring van leerlingen stopt en leerlingen weer worden terugverwezen naar het klaslokaal.”, aldus Bert Mollema, verbonden als teamleider aan de school.

Het kamerlid en de school spraken daarom af contact te houden om ervoor te zorgen dat meer scholen de kansen die de maatschappelijke diensttijd biedt, te benutten.

Meer berichten