Foto:

Vmbo'ers leren solliciteren bij aftrap JINC Arnhem

130 Leerlingen van vmbo-school Maarten van Rossem in Arnhem krijgen dinsdag 4 december les in solliciteren. En dan niet van hun leraar, maar van mensen uit de praktijk: 12 professionals uit het lokale bedrijfsleven en van de gemeente komen naar de klas om tijdens rollenspellen duidelijk te maken hoe je een stageplek of bijbaan verovert. Deze sollicitatietraining vormt de feestelijke aftrap van JINC Arnhem.

Naast sollicitatietrainingen als deze gaat JINC Arnhem een groot aantal Bliksemstages organiseren: later dit schooljaar zullen leerlingen van het Maarten van Rossem langs gaan bij een aantal bedrijven en instellingen in de regio. Tijdens deze bezoekjes steken de kinderen de handen uit de mouwen op zoveel mogelijk afdelingen, zodat ze ondervinden wat voor soort werk ze leuk vinden en wat bij ze past.

Talent
Mariëtte van Wessem, die als vestigingsdirecteur van JINC Utrecht de uitbreiding naar Arnhem heeft opgezet, kan niet wachten om aan de slag te gaan. "We willen deze kinderen een extra steuntje in de rug geven, door hen kennis te laten maken met professionals uit het Arnhemse bedrijfsleven. Landelijk gezien bereikt JINC ruim 47.000 jongeren per jaar. Uit ervaring weten we dat onze aanpak effectief is."

Mirthe de Vrije, docent op het Maarten van Rossem, is het daar helemaal mee eens. 'Wij zijn van mening dat we met dit project aansluiten bij onze drie speerpunten: maatwerk bieden aan de leerling, het onderwijs laten aansluiten bij de praktijk en persoonlijke aandacht voor (het leren van) de leerling'.
 

Meer berichten