Foto: ARJAN VAN BRUGGEN NETHERLANDS

Johannes van der Poel, de jongste SGP-kandidaat ooit

Johannes van der Poel (18) studeert watermanagement op het Helicon MBO in Velp. Sinds zijn veertiende is hij betrokken bij de waterschappen. Eerst als jeugdbestuurder bij het waterschap Vallei en Veluwe en lid van het Nationaal Jeugdwaterschap, daarna als jeugddijkgraaf van alle waterschappen.

Momenteel is Van der Poel onder meer lid van de jongerenraad van Staatsbosbeheer en actief voor de SGP-jongeren, de grootste politieke jongerenorganisatie van Nederland.

Van der Poel: "Dankbaar dat ik kandidaat mag staan namens de SGP. Een betrouwbare partij met een sterke basis. Ik vind het belangrijk om invulling te geven aan de Bijbelse opdracht om als goede rentmeesters de aarde te bouwen en te bewaren. Water boeit me enorm. We staan voor grote opgaven. Het veranderende klimaat, nieuwe stoffen in het rioolwater en een duurzame economie vragen onze aandacht. Het zijn uitdagingen die juist ook mijn generatie aangaan. Daarom wil ik graag nu al meedoen."

De waterschappen behoren tot de oudste instituties van de Nederlandse staat. Een waterschap wordt bestuurd door een algemeen bestuur en een dagelijks bestuur. Het algemeen bestuur stelt het beleid van het waterschap vast. Het controleert ook of het dagelijks bestuur dat beleid goed uitvoert. Het merendeel van het algemeen bestuur wordt om de 4 jaar gekozen via de waterschapsverkiezingen. Met zijn 18 jaar is Johannes van der Poel erg jong. De gemiddelde leeftijd van de AB-leden was na de vorige waterschapsverkiezingen 57 jaar, dat blijkt uit cijfers van de Unie van Waterschappen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden