Foto:

Museum Arnhem op bezoek bij kleuters

Museum Arnhem heeft een speciaal programma ontwikkeld voor kleuters. Tijdens de sluiting van het museumgebouw gaat Museum Arnhem op bezoek bij kleuters in de klas.

Actuele thema's worden besproken die leven bij kleuters, zoals nu Sinterklaas. Aan de hand van dit thema wordt de collectie van Museum Arnhem als middel ingezet om in gesprek te gaan met kleuters. Ook worden kleuters uitgenodigd om de gratis Sinterklaasactiviteit in het Erfgoedcentrum aan de Kortestraat 16 te bezoeken.

Saskia Bak, Directeur Museum Arnhem: 'Sinterklaas is bij uitstek een onderwerp dat leeft onder kleuters. We vinden het erg belangrijk om programma te blijven ontwikkelen voordeze doelgroep. Kleuters zijn de bezoekers van later!'

Sinterklaasprogramma
Nu Museum Arnhem wegens uitbreiding en vernieuwing tijdelijk gesloten is, zoekt het museum zijn publiek op zoals de kleuters in de klas. Het bezoek aan kleuters vindt plaats in het kader van het PR8 Cultuurprogramma waarbij 52 Arnhemse basisscholen aangesloten zijn en dat een vast onderdeel van het curriculum van scholen is. Het PR8 Cultuurprogramma zorgt ervoor zorgt dat leerlingen kennismaken met culturele instellingen in de stad. Museumdocenten van Museum Arnhem geven een museumles die aansluit bij de belevingswereld van de kleuters. Momenteel staan museumdocenten stil bij het thema Sinterklaas met het beroemde Sint Nicolaasstilleven (1933) van Dick Ket. Aan de hand van de collectie van Museum Arnhem gaan museumdocenten met kleuters in gesprek.

Sinterklaas in Erfgoedcentrum
Behalve in de klas heeft Museum Arnhem ook in het Erfgoedcentrum een activiteit dat aansluit bij Sinterklaas. Kleuters zijn van harte uitgenodigd om met hun (groot)ouders in de Sinterklaasstemming te komen. Families kunnen zich net als kunstenaar Dick Ket uitleven om een Sinterklaasstilleven te maken. Deze activiteit is t/m 9 december 2018 gratis te bezoeken in Erfgoedcentrum (Kortestraat 16).

Meer berichten