vlnr: Victor van Gerven, Joyce Ott-Jansen (coach), Koen Heg, Elin Henninger en Tigo Renes
vlnr: Victor van Gerven, Joyce Ott-Jansen (coach), Koen Heg, Elin Henninger en Tigo Renes

Driemaal goud

Bushi Arnhem nam zaterdag 17 en zondag 18 november met vier judoka’s deel aan de European Cup in Györ (Hongarije): Victor van Gerven (-60 kg) Koen Heg (-73 kg), Tigo Renes (-81 kg) en Elin Henninger (-52 kg) gingen de strijd aan. Victor, Koen en Elin leverden een absolute topprestatie door de gouden plak te behalen. Tigo verloor de strijd om brons en eindigde als vijfde.

Victor van Gerven en Elin Henninger beten op zaterdag het spits af en wisten zich erg sterk naar de finale te vechten. Daar lieten ze er geen gras over groeien, de gouden medaille was voor hen. Voor Victor was het de tweede gouden medaille op rij, ook in Koper (Slovenië) wist hij het goud te pakken.

Op zondag knokte Koen zich naar de finale door zich na achterstand in de halve finale terug te vechten en de finale te halen met ippon. Hij won deze sterk met houdgreep en was voor het eerst kampioen op een European Cup.

Tigo verloor zijn eerste partij tegen de latere kampioen maar vocht zich een weg terug en mocht om het brons gaan strijden. Helaas kon hij deze partij dit keer niet winnend afsluiten.

Voor Victor, Koen en Tigo was het hun laatste European Cup in de leeftijdsklasse onder de 18 jaar we mogen zeggen dat zij deze periode zeer glansrijk hebben afgesloten!

Elin heeft nog een jaar in de -18 te gaan.

Wil je ook een succesvolle judoka worden? Kom dan ook naar onze trainingsstage op 28 en 29 december a.s. en meld je aan via open.bushiarnhem.nl

Voor meer informatie over judo en Bushi Arnhem verwijs ik u naar onze website en facebook.

Meer berichten