Vijf finalisten Gelderland Arbeidswijs bekend

De jury van Gelderland Arbeidswijs heeft 5 finalisten gekozen: Codeclub Gelderland, GiveAgo, BuitenGewoonWerk, Toegankelijk Internet voor Iedereen en Naar een Toekomstbestendig Retail.

De jury keek vooral naar innovativiteit, haalbaarheid, de relatie met het thema en de relevantie voor de arbeidsmarkt. De finale vindt op donderdag 13 december 2018 plaats in het Huis der Provincie in Arnhem. Trendwatcher Richard van Hooijdonk deelt tijdens de finale zijn visie op de arbeidsmarkt van de toekomst.

Talent beter benutten
Gedeputeerde Conny Bieze: 'Er is een groeiend gat tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Er zijn nog veel mensen werkzoekend, terwijl bedrijven juist op zoek zijn naar goed opgeleid personeel. Met Gelderland Arbeidswijs zoeken we nieuwe ideeën om die gaten te dichten en talent beter te benutten. En er is heel veel talent in Gelderland!'

Technologische revolutie
Gelderland Arbeidswijs is een open innovatietraject waarin iedereen wordt uitgedaagd om mee te denken, praten en doen voor een oplossing van de tekorten op de arbeidsmarkt. Het thema voor de editie van 2018 is: "Technologische Revolutie! Nieuwe kansen voor leren en werken, heb jij een goed idee? Gelderland Arbeidswijs 2018 wordt georganiseerd door Wise Up Consultancy en Team Onderwijs en Arbeidsmarkt van provincie Gelderland.

De Finalisten zijn:
• Codeclub Gelderland, regio Veluwe - Apeldoorn
Basisschoolleerlingen vaardigheden aanleren om te kunnen programmeren in een digitaal tijdperk met de inzet van vrijwilligers van de Rotary
• Giveago, regio Noord-Brabant – Den Bosch
Een ultra snelle mobiele applicatie, waarin VO-leerlingen door filmpjes en verhalen van alumni en bedrijven een kunnen swipen ter bevordering van studiekeuze en uitvalpreventie.
• BuitenGewoonWerk voor een inclusieve arbeidsmarkt, regio Veluwe - Epe
BuitenGewoonWerk is een leerwerkcentrum waarbij technologie wordt ontwikkeld en toegepast door en voor mensen met een beperking, zodat zij zelfstandig en volwaardig kunnen leren en werken. Instroom van kandidaten komt onder andere uit gemeenten en UWV!
• Toegankelijk internet voor iedereen, regio Achterhoek/Liemers - Doetinchem
Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt opleiden tot software tester/programmeur en inzetten als WCAG expert. Dit in verband met de WCAG-wetgeving waaraan overheids- websites moeten voldoen.
• Naar een toekomstbestendig Retail door co-creatie in het ecosysteem. Regio Midden Gelderland - Arnhem
Opleiding voor ondernemers/retailers, waardoor ze handvatten krijgen om een op innovatie gerichte, toekomstbestendige bedrijfsstrategie te ontwikkelen.

Finale Gelderland Arbeidswijs
De 5 finalisten ontvangen elk 1.500 Euro om hun concept verder vorm te geven en te presenteren op de finale. Op 13 december 2018 pitchen de finalisten voor het publiek en de jury. De winnaar ontvangt de hoofdprijs van 10.000 Euro en professionele begeleiding bij de doorontwikkeling van het idee. Voorafgaand aan de finale kan het publiek vanaf dinsdag 20 november online stemmen op de 5 finalisten.

Meer berichten