Foto:

Benefietavond Soroptimistclub Arnhem_Oost

Benefietavond Soroptimistclub Arnhem_Oost maakt toegang tot professionele zorg tijdens en vlak na de zwangerschap voor 75 vrouwen in Yele (Sierra Leone) mogelijk!

Soroptimistclub Arnhem-Oost heeft vrijdagavond 9 november een zeer succesvolle benefietavond 'Talks4LionHeart' georganiseerd om geld in te zamelen om de Lion Heart Foundation (LHF) te ondersteunen in het terugdringen van moeder- en kindersterfte in Sierra Leone.

Na een persoonlijke impressie door Florine Bax over haar ervaringen tijdens haar co-schappen in het LHF-ziekenhuis, hielden 4 bevlogen mensen hun inspirerende voordracht:
Allereerst columnist Anwar Manlasadoon die enkele columns voorlas onder de titel : 'Spiegel van de cultuur'. Petra Hartman, beeldend kunstenaar, vervolgde met beelden over 'Schoonheid', violiste Melanie Jansen nam ons mee in haar muziekwereld: 'Wat aandacht krijgt, groeit', waarna hoogleraar malaria Robert Sauerwein afsloot met een bevlogen talk: 'Malaria de wereld uit'. In het Atrium van het Beekdal Lyceum Arnhem, konden bezoekers zich vergapen aan fraaie spullen op de markt, was er een loterij met aantrekkelijke prijzen en verzorgde de band Eaststream de muziek.

De belangstelling voor deze avond was groot. Er waren 233 kaarten verkocht en daarmee was het uitverkocht. Tientallen sponsoren, de honderden bezoekers en alle vrijwilligers zorgden ervoor dat de opbrengst van de kaartverkoop volledig naar het goede doel ging: het Healthy Baby Voucher Programme om de moeder- en kindersterfte in Sierra Leona terug te dringen.
Pien Bax, initiatiefnemer van de Lion Heart Foundation kon aan het eind van deze avond namens de Lion Heart Foundation de cheque van € 12.125 in ontvangst nemen! Daarmee is toegang tot professionele zorg tijdens en vlak na de zwangerschap voor 75 vrouwen in Yele (Sierra Leone) zeker gesteld!

Meer informatie over Lion Heart Foundation en het soroptimisme vindt u op www.lionheart.com en www.soroptimist.nl

Meer berichten