Foto: Janneke Hendriks www.meadowlands.nl, Kunstwerk: Richard Meitner, First Row Transition II, glas en staal, 1988. Collectie Museum Arnhem
Foto: Janneke Hendriks www.meadowlands.nl, Kunstwerk: Richard Meitner, First Row Transition II, glas en staal, 1988. Collectie Museum Arnhem (Foto: www.meadowlands.nl )

Museum Arnhem in de wijk

Aan de Kastanjelaan in het Spijkerkwartier vind je een studio waar je helemaal tot rust kan komen.

Bij Anna Yogacentrum geeft Janneke Hendriks wekelijks diverse yogalessen waar de drukke Arnhemmer kan ontkomen aan de hectiek van alledag. Rust en stilte zijn twee belangrijke begrippen in zowel het professionele- als het persoonlijke leven van Janneke. Als ze bijvoorbeeld een museum bezoekt, wil ze dat in alle rust kunnen doen en blootgesteld worden aan zo weinig mogelijk objecten. "Ik vind het gewoon heerlijk om ergens te gaan zitten, ernaar te kijken en het in me op te nemen."

'First Row Transition II' is een glazen kunstobject waar de rust volgens Janneke mooi in een vorm is gegoten. "De eenvoud vind ik heel mooi. Je wordt hier zo erg getrokken naar het voorwerp ondanks dat er weinig te zien is. Een paar metalen lijnen en een ruw oppervlak. Wat de kunstenaar ermee bedoelt weet ik dan niet en dat vind ik ook wel mooi. Om het niet te weten. Ik krijg nu weer zin om naar Museum Arnhem te gaan, als het weer open is."

Museum Arnhem is tijdelijk gesloten wegens uitbreiding en vernieuwing. Kunst is er om gezien te worden! Daarom zijn de kunstwerken op zoek naar Arnhemmers. Het museum maakt in elke wijk een korte stop om Arnhemmers de collectie te laten ontmoeten. Wijkbewoners vertellen jou over hun lievelingskunstwerk.

Meer berichten