Bridget Vermeer aan de start voor de 800M vrije slag
Bridget Vermeer aan de start voor de 800M vrije slag (Foto: Debby Vermeer )

Nationale titel voor Bridget Vermeer

Arnhem – In het Sloterparkbad in Amsterdam vonden zondag 28 oktober jl. de Nationale Junioren Kampioenschappen op de lange afstanden plaats. Voor de jongens stond de 1500 meter op het programma, terwijl de meisjes strijd leverden op de 800 meter vrije slag. Het goud op deze afstand bij de meisjes junioren 3 was voor Bridget Vermeer uit Arnhem.

Tijdens de NJJK in januari 2017 waren er al de eerste nationale medailles op de langere afstanden voor de inmiddels 13-jarige Bridget Vermeer, die uitkomt voor VZC uit Veenendaal. Vanaf dat moment was er keer op keer een podiumplaats. Voor het eerst was ze nu ook absoluut de beste zwemster van Nederland op de 800M vrije slag, die altijd al tot haar favoriete afstanden behoorde.

In een spannende race lukt het Bridget om zich na 550M los te zwemmen van haar grootste concurrente Merel Schravendijk van The Hague Swimming. Met een prachtig persoonlijk record van 9.17.23 was de nationale titel en het goud voor Bridget. Voor Merel was er zilver, terwijl titelverdedigster Yke Groener van De Dinkel goed was voor brons.

Meer berichten