Wie wordt Nederlands Kampioen Biertappen?

Op 12 november gaan ruim 40 biertappers met elkaar de strijd aan om een plek te bemachtigen in de districtfinale van het NK Biertappen. Bij JANS' zijn alle voorbereidingen getroffen om de horecakampioenen uit onze regio te laten schitteren.

De jury beoordeelt het getapte bier op onder andere de schuimkraag en de presentatie en nog 34 andere punten. In totaal worden op circa 50 locaties in heel Nederland regionale wedstrijden georganiseerd. Ruim 1.000 biertappers gaan de strijd met elkaar aan om uiteindelijk in de landelijke finale te komen in januari 2019. Het kampioenschap is een initiatief van Stichting Tapwedstrijden.nl en vindt plaats om de tapkwaliteit in de Nederlandse horeca verder te verbeteren.

Jury
Bij JANS' beoordeelt Wim Bouwman alle deelnemers om ervoor te zorgen dat de beste biertappers door gaan naar de finale. Wim Bouwman: "Het animo is groot en daardoor moeten we streng zijn. We willen natuurlijk dat de beste biertapper van Nederland straks uit Arnhem komt. De finalisten worden beoordeeld op basis van strenge tapprotocollen door een deskundige jury bestaande uit oud-winnaars, horecahelden, biersommeliers en bierdeskundigen waaronder Remco Glas, Gilbèr Royen, Erwin Storm, Antonio van den Hengel, Nigel Siebelt en Fiona de Lange. 

Wedstrijd
Per tapwedstrijd, die volgens een vast protocol en kwaliteitseisen wordt georganiseerd, gaat de beste tapper door naar de finale die in januari 2019 op de horecavakbeurs Horecava in Amsterdam plaatsvindt.

Professionalisering
Gerrit Verweij, Stichting Tapwedstrijden Nederland: "Het animo om een eigen wedstrijd op te zetten vanuit de horeca is dit jaar verder toegenomen. Logisch ook want het is een mooie gelegenheid om je horecazaak in de kijker te zetten. Iets dat iedere horecazaak in deze tijd goed kan gebruiken. De organisatie van de tapwedstrijden is dit jaar verder geprofessionaliseerd om het zo nog eenvoudiger te maken om deel te nemen. Onze nieuwe website zal hieraan ook ondersteuning geven."

Horecafeest
Na afloop van de wedstrijd op 12 november zijn de kandidaten en horecacollega's bij Juicy Lucy uitgenodigd voor het jaarlijkse horecafeest. 

Stichting Tapwedstrijden.nl
Het Nederlands Kampioenschap Biertappen wordt door de Stichting Tapwedstrijden.nl georganiseerd om horecaprofessionals enthousiast en bekend te maken met het juist tappen en schenken van bier. Sinds de oprichting van de Stichting Tapwedstrijden.nl in 2010 hebben circa 240 tapwedstrijden plaatsgevonden en zijn er 7 Nederlands Kampioenen gekroond. Tapwedstrijden kunnen door ieder horecabedrijf of enthousiaste horecamensen worden georganiseerd. De Stichting Tapwedstrijden ondersteunen lokale tapwedstrijden met een ondersteuningspakket en de winnaars van lokale wedstrijden stromen door naar één van de districtsfinales. Informatie over de tapwedstrijden, de wedstrijdregels, -protocol en de onderdelen waarop de jury de finalisten beoordeelt is te vinden op de site www.tapwedstrijden.nl 

Meer berichten