Foto:

Carnavalsseizoen 2018-2019 nu echt begonnen!

Afgelopen zaterdag 3 november is Carnavalsvereniging de Narrenkap om 20:11 uur begonnen met haar grootse openingszitting.

Leden en publiek namen afscheid van prins Carl, maakten kennis met de nieuwe uitstraling van de Major Domus en uiteraard Prins Ronald en zijn gevolg, die met een spetterende opkomst het seizoen openden.

Zoals gewoonlijk werd de avond geopend met het zingen van het Verenigingslied. Aansluitend heeft men gekeken naar de dans van de hofgarde, die weer een spetterend optreden wist neer te zetten. Daarna was het toch echt tijd om afscheid te gaan nemen van Prins Carl. Als darters en dartfans kwam het Narrenkoor het podium op, waarbij werd geluisterd naar een lied speciaal voor Carl.

Na het afscheid van Carl kwam er een momentje voor de vorsten. Zij wilden graag van de gelegenheid gebruik maken om twee handelingen te verrichten. Allereerst werden de pages en lakeien vereerd met een unieke verenigingsmedaille om hun plaats in de hofhouding herkenbaar te maken. Vervolgens werd Major Domus Lex Rosenboom in het nieuw gestoken. Het oude pak van de Major Domus kent een rijke historie en zal ook zeker als stukje geschiedenis tentoon gesteld worden.

Echter, het oude pak was dringend aan vervanging toe. Vandaar dat Lex verrast werd met een nieuw pak waarin hij zijn functie voortaan zal vervullen.
Na het moment van de vorsten was het dan toch echt tijd om prins Ronald en zijn gevolg te installeren. Na een humoristische doch scherpe introductie van columnist Marcel van Roosmalen kwam Ronald met zijn gevolg het podium op.

De installatie werd uitgevoerd door Grootvorst Arjan en Vorst Peter. Na de installatie hebben zowel Ronald als jeugdprins Tord hun proclamaties voorgedragen, en zijn enkele onderscheidingen uitgereikt.

Hierna werd de avond verder gevuld met onder andere optredens van de Prinsengarde en een heel bijzonder duo… Na het programma werd er nog veel gedanst op de muziek van Erik Bongers.
Al met al een geslaagde avond. Carnaval 2018-2019 is begonnen!

Meer berichten