Hier stond ooit een kerk …

De crowdfunding is gestart voor een nieuwe entree voor het Coehoornpark in Arnhem, een entree gemaakt van oude kerkramen van de gesloopte Kleine Eusebiuskerk. Het project is een burgerinitiatief om budget in te zamelen om het verleden op deze plaats zichtbaar te maken.

Op de plek van het Coehoornpark in Arnhem stond ooit een kerk, een kerk met mooie gebrandschilderde ramen, gemaakt door de Arnhemse stadsglazenier Joop Janssen. Deze Kleine Eusebiuskerk is in 1990 gesloopt. De ramen zijn destijds dankzij een initiatief van betrokken Arnhemmers van de sloop gered. Het initiatief 'Hier stond ooit een kerk' brengt deze kerkramen naar het Coehoornpark, terug naar hun oorspronkelijke locatie.

Nieuwe bestemming
Na de sloop van de kerk heeft de locatie meer dan 20 jaren braak gelegen, wachtend op een nieuwe bestemming. Op initiatief van aantal omwonenden, parkregisseur Willem Jakobs, CoehoornCentraal en in samenwerking met NL GreenLabel en Gemeente Arnhem is het park in 5 jaar uitgegroeid tot een groene oase en nieuwe ontmoetingsplek midden in het centrum van Arnhem. Mensen, jong en oud, van binnen en buiten Arnhem, voelen zich met het park verbonden door de open sfeer, de fijne groene omgeving en de levendigheid in het park.

Budget nodig
Met de glas-in-loodramen willen de initiatiefnemers een mooie nieuwe entree realiseren voor het park, een entree die iedereen welkom heet. De letters 'Coehoornpark' worden gemaakt door Arnhemse jeugd. Walhallab Arnhem, een lab voor jongeren met lef, bezet hiervoor iedere woensdagmiddag met een pop-up glaswerkplaats de Keet in het Coehoornpark. Dit alles onder de bezielende leiding van de Arnhemse glazenier Bas Beckers. En er is budget nodig voor sociale werkplaats De Helling om de ramen vandalisme bestendig in houtenframes met verlichting te plaatsen en de glas-in-lood ramen te herstellen.

Doe mee en maak het verleden zichtbaar
Vind jij ook dat de ramen terug op hun plek moeten komen, en het Coehoornpark deze mooie, bijzondere welkomstentree verdient? Word dan mede eigenaar van een uniek stukje glas-in-lood en steun ons initiatief. Ga naar de site https://www.voordekunst.nl/projecten/7903-hier-stond-ooit-een-kerk-1 neem een stukje raam voor je rekening en maak het verleden zichtbaar!

Meer berichten