Basisschool de Wijzer is milieubewust

Op dinsdag 6 november 2018 wordt er een regenzuil bij basisschool de Wijzer in Arnhem geplaatst. De installatie zal rond 11.00 uur plaatsvinden aan de Dalweg 40 in Arnhem. De installatie van de regenzuil vloeit voort uit de ideeën van het initiatief 026Regenton. Leo Otten, de installateur van de zuilen, zal bij de basisschool de regenzuil plaatsen. Hierbij krijgt hij hulp van kinderen van de basisschool. Basisschool de Wijzer heeft de regenzuil cadeau gekregen van het Bewoners Overleg Sint Marten–Sonsbeek.

Klimaatverandering
Het doel van 026Regenton is bewoners van Arnhem bewust maken van de gevolgen van de klimaatsverandering. Daarvoor reikt 026Regenton concrete maatregelen aan, zodat bewoners op een leuke en eenvoudige manier een bijdrage kunnen leveren aan het weerbaar maken van de stad. Het is zo makkelijk omdat je met regenwater de tuin water kan geven, de ramen of de auto kan wassen.

Basisschool de Wijzer
Door iedereen enthousiast te maken voor dit initiatief, is het ook van belang om de kinderen hierbij te betrekken. Op deze manier wordt er bewustwording gecreëerd. Kinderen zijn de toekomst voor de stad Arnhem. Als zij weten hoe ze bewust om kunnen gaan met de klimaatsverandering, kunnen zij ook hun ouders enthousiasmeren.

026Regenton
026Regenton is het initiatief wat op is gezet door vier bewoners uit Arnhem. In Arnhem is het zo dat de lagergelegen wijken tijdens piekbuien last hebben van het regenwater dat van hoger gelegen wijken komt. Dit komt omdat de wijken ‘versteend’ zijn en al het regenwater via het riool moet worden afgevoerd. Hierdoor hebben veel bewoners last van wateroverlast. Eén regenzuil maakt niet veel verschil, maar hoe meer regenzuilen geplaatst worden, hoe meer effect het zal hebben. De regenzuil heeft een capaciteit van 400 liter, is ongeveer twee meter hoog en kost €299,-.

Meer berichten