vlnr: Koen Heg, Tigo Renes, Victor van Gerven, Joyce Ott-Jansen
vlnr: Koen Heg, Tigo Renes, Victor van Gerven, Joyce Ott-Jansen

Cadet European Judo cup in Koper

Bushi Arnhem nam zaterdag 27 en zondag 28 oktober met drie judoka’s deel aan de European Cup in Koper (Slovenië): Victor van Gerven (-60 kg) Koen Heg (-73 kg) en Tigo Renes (-81 kg) gingen de strijd aan. De judoka’s leverden in de leeftijdscategorie onder 18 jaar een geweldige prestatie door alledrie het podium te behalen: een prachtige gouden en twee bronzen plakken.

Victor van Gerven was op zaterdag goed op dreef. Met zeer veelzijdig en sterk judo wist hij overtuigend en alle wedstrijden met ippon, de finale te halen. Deze won hij met waza-ari en kroonde zich tot kampioen. Koen Heg (-73 kg) werd poulewinnaar maar verloor de halve finale waardoor hij om het brons mocht strijden. Deze partij won hij sterk en mocht het brons omhangen. Tigo Renes (-81 kg) werd eveneens poulewinnaar maar verloor net als Koen helaas de halve finale. In de strijd om het brons liet ook Tigo overtuigend zien dat ook het brons voor hem was.

Hoofdcoach van Bushi Arnhem, Joyce Ott-Jansen, levert uiteraard een grote bijdrage aan het succes van onze judoka’s van klein tot groot en zal als centrale coach op deze European Cups blijven proberen de stijgende lijn voort te zetten zodat ook in de toekomst Bushi Arnhem succesvol kan blijven. Wij zijn trots op onze wedstrijdselectie!

Deze judoka’s hebben dit jaar en vorige jaren bewezen zowel op nationaal als op internationaal niveau bij de top te behoren. Over twee weken staat er nog een European Cup op de agenda, welk gehouden zal worden in Györ (Hongarije).

Voor meer informatie over judo en Bushi Arnhem verwijs ik u naar onze website en facebook.

Meer berichten