Bollen planten in Sonsbeek
Bollen planten in Sonsbeek

Sportieve Natuurwerkdag: wilgen knotten en bootcamp in het landschap

Arnhem e.o. - Vandaag deden 1912 vrijwilligers in Gelderland mee aan de Natuurwerkdag! Op maar liefst tachtig locaties gingen jong en oud naar buiten om wilgen te knotten, heide op te schonen en zelfs te bootcampen in het landschap. Zonder al die vrijwilligers zou het landschap er niet zo mooi uit zien, vertelde Gedeputeerde Peter Drenth. Hij trapte de Natuurwerkdag af in Oud-Zevenaar. Op de meest uiteenlopende gebieden in Gelderland, van stadspark tot uiterwaard en heideterrein gingen mensen aan de slag.De Natuurwerkdag is een initiatief van LandschappenNL, in Gelderland coördineert Stichting Landschapsbeheer Gelderland de dag.

Gedeputeerde Peter Drenth start Natuurwerkdag

Peter Drenth, gedeputeerde van de Provincie Gelderland, trapte voor een groep enthousiaste vrijwilligers de Natuurwerkdag af in Oud-Zevenaar. Daar werd in natuurgebied De Wejenwaard met de lokale vrijwilligersgroep Stichting Werkgroep Leefklimaat Zevenaar en de werkgroep OKE de wilgen geknot.

Bootcamp en bijenhotel maken in Park Sonsbeek 

Park Sonsbeek in Arnhem was vandaag de locatie voor een groene work-out onder leiding van boswachter Jeroen Glissenaar en de Vrienden van Sonsbeek. Maar liefst 210 deelnemers, jong en oud, maakten een bijenhotel, hingen vogelnestkasten op, snoeiden struiken en plantten stinsenbollen. Tijdens de bootcamp was het extra zweten: al joggend zwerfafval opruimen in het park en zelfs de beek werd opgeschoond, natuurlijk met de laarzen aan! Een gezonde en gezellige werkdag en nog zinvol ook!

Vaker vrijwilligerswerk doen?

Ook aan de slag in het landschap? In Gelderland zijn ruim driehonderd groepen actief in het landschap. Op www.landschapsbeheergelderland.nl staat een overzicht van de vrijwilligersgroepen in Gelderland.

Meer berichten