Lijsttrekker en lijstduwer Water Natuurlijk Rijn en IJssel
Lijsttrekker en lijstduwer Water Natuurlijk Rijn en IJssel (Foto: Patrick van Gemert (Zutphens Persbureau) )

Vijf dames uit Arnhem op kieslijst Water Natuurlijk Rijn en IJssel

Arnhem - Op de kieslijst van Water Natuurlijk voor Waterschap Rijn en IJssel staan twaalf mannen en twaalf vrouwen, waarvan maar liefst vijf uit Arnhem. Op 20 maart 2019 worden in heel Nederland waterschapsverkiezingen gehouden.

De kandidaten voor Waterschap Rijn en IJssel wonen verspreid over het gebied en brengen verschillende deskundigheden in, variërend van bestuurlijke ervaring tot kennis op het gebied van waterbeheer, natuur, landbouw, recreatie, circulaire economie en gebiedsprocessen.

Antoinet van Helvoirt-Looman uit Didam is lijsttrekker. Zij is momenteel al lid van het Dagelijks Bestuur van Waterschap Rijn en IJssel. Daarnaast heeft zij ervaring als adviseur op het gebied van recreatie en innovatiemanagement. Op de tweede plaats staat Ruud Pleune uit Zutphen, op dit moment lid van het Algemeen Bestuur van het waterschap en werkzaam op het snijvlak van natuur en landbouw. Derde op de lijst is Sanne Blok (Arnhem). Zij werkt onder andere voor Groen Arnhem en Arnhem Klimaatbestendig. De volledige lijst inclusief woonplaats is:

1 Antoinet van Helvoirt

v

Didam

2

Ruud Pleune

m

Zutphen

3

Sanne Blok

v

Arnhem

4

Marc Mobach

m

Gorssel

5

Andre´ Oldenkamp

m

Zutphen

6

Margaret van Diermen

v

Arnhem

7

Yvonne van Hamersveld

v

Arnhem

8

Tonnie Tekelenburg

m

Lochem

9

Margo de Wolf

v

Hummelo

10

Mirte van der Linden

v

Arnhem

11

Hans Egtberts

m

Duiven

12

Anouk Ballot

v

Zieuwent

13

Hendrik van Prooije

m

Winterswijk

14

Anne Leeflang

v

Geesteren

15

Dyon Temming

m

Lichtenvoorde

16

Ella de Hullu

v

Zutphen

17

Rigo Heldoorn

m

Doetinchem

18

Anne-Marie Pronk

v

Arnhem

19

Bernard Rouffaer

m

Haaksbergen

20

Frans Langeveld

m

Doetinchem

21

Maud Arkesteijn

v

Zutphen

22

Gerrit Krajenbrink

m

De Heurne

23

Karin Otermann

v

Rozendaal

24

Bart Jan Krouwel

m

Didam

Lijsttrekker Van Helvoirt is blij met de kandidatenlijst: ‘Met deze lijst hebben we een fantastisch team bij elkaar. Ik ben vooral ook blij met de variatie in onze groep: net zoveel vrouwen als mannen, jong en oud en we vullen elkaar goed aan. Daarmee zorgen we voor een evenwichtige inbreng in het bestuur van het waterschap. Met dit team zijn we in staat om meer aandacht voor natuur, landbouw, recreatie en duurzaamheid in de waterschapsplannen te krijgen. Plannen met daarin een belangrijke rol voor de lokale bewoners en grondgebruikers. Dat is ons de afgelopen periode op veel fronten fantastisch gelukt, zoals bij de Berkel bij Almen, de vispassage in Doesburg en bij het terugwinnen van grondstoffen uit rioolwater.'

Water Natuurlijk is de grootste landelijke waterschapspartij. De partij zet zich in voor natuur, duurzaamheid, landschap en recreatie. In het huidige bestuur van Waterschap Rijn en IJssel bezet Water Natuurlijk vijf van de 22 gekozen zetels.

Meer berichten