1800 Brandende kaarsjes op kerstavond op de oorlogsgraven in Oosterbeek

Sinds een aantal jaren worden op kerstavond lichtjes geplaatst op Oorlogsgraven door het hele land, dit in navolging van de jaarlijkse traditie op de Canadese begraafplaats in Holten. Ook op de Oosterbeekse (Airborne) begraafplaats gebeurd dit, zij het op een beperkte schaal.

Een groep van 10 vrijwilligers die elkaar in 2017 tegenkwamen op de Airborne begraafplaats in Oosterbeek vonden dat er op íeder graf een kaarsje zou moeten staan.
We zijn met deze kleine groep enthousiaste vrijwilligers hard bezig om dit te kunnen realiseren, we hebben al veel bereikt, waaronder een speciale storm-bestendigde kaars, die door Bolsius tegen een bijzondere inkoopprijs wordt aangeboden.
De gemeente Renkum staat achter het initiatief en ondersteunt ons op diverse manieren en onderstreept daarmee het bijzondere karakter van dit burgerinitiatief. Wethouder Verstand heeft ook al aangegeven op kerstavond aanwezig te zullen zijn.
We hebben nog slechts twee ingrediënten nodig om deze kerstavond voor het eerst alle graven verlicht te krijgen, vrijwilligers het is immers niet heel eenvoudig om 1800 graven verlicht te krijgen en daarnaast zoeken we nog financiële ondersteuning zodat we alle kaarsen en benodigdheden kunnen kopen.
Voor de financiële ondersteuning kunnen donaties naar IBAN: NL10INGB0006392722 ten name van: Stichting Renkum Leeft, onder vermelding van: Donatie Lichtjes Oorlogsgraven.
De werving van vrijwilligers om lichtjes te laten brandden én later weer opruimen gaat via de Facebookpagina https://www.facebook.com/LichtjesAirborneOosterbeek/ en via het emailadres lichtjes.oosterbeek@gmail.com
De groep ziet er tevens op toe dat er op de oorlogsgraven in de Overbetuwe, Wageningen en de rest van Renkum kaarslichtjes branden
Alex, Alice, Anita, Devi, Frank, Fred, Maikel, Jarno, Jeroen en Willem
Note voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen via ons emailadres lichtjes.oosterbeek@gmail.com of telefonisch met Jarno Weelinck 06-27318752

Meer berichten