De 'Heeren van Velp' van VVO in het nieuwe tenue.
De 'Heeren van Velp' van VVO in het nieuwe tenue. (Foto: Carla Kostelijk)

De 'Heeren van Velp'

Sinds een jaar heeft voetbalvereniging VVO uit Velp/Rozendaal een gestaag groeiende groep walking football binnen haar gelederen onder de naam ‘Heeren van Velp’.

Begonnen werd met 9 spelers. Na een jaar staat de teller al op 21. Afgelopen week stond in het teken van de presentatie van het nieuwe retro-shirt (met kraag en veter!), gesponsord door Korendijk & zn Renovaties uit Velp. Een bijzondere middag met als afsluiting een vriendschappelijke partij tegen DVC’26 uit Didam.

Walking football is voetbal in ‘slow motion’ onder leiding van een gekwalificeerde trainer. Spelers van 60 jaar en ouder met een al dan niet glanzend voetbalverleden trachten oude tijden te laten herleven. Een training met een uitgekiende opbouw, een warming-up met en zonder bal, waarbij ieder in zijn eigen tempo, binnen zijn eigen grenzen, de opdrachten en oefeningen uitvoert, inclusief verrassende acties en klunzige uitvoeringen. Dribbelen mag, looppas is verboden. Natuurlijk wordt iedere training afgesloten met ‘een partijtje’. Een kwart veld, lage kleine doeltjes en maar twee spelregels: geen lichaamscontact en de bal niet boven heuphoogte spelen. En dat alles in (snel)wandeltempo. Lekker in de buitenlucht, actief bezig zijn, spelvreugde en plezier met elkaar en met een gezellige nazit in een sfeervol clubhuis.

Belangstelling? Kom gerust eens langs op maandagmiddag (aanvang training 13.30 uur). De koffie staat klaar. Bel of mail voor meer informatie met Ruud Schwartz, telefoon: 026 443 57 99 of 06 5175 3640, email: r.schwartz@live.nl.

Meer berichten