Hommel op Beemdkroon
Hommel op Beemdkroon (Foto: Astrid Boerkamp)

Help de wilde bij in je eigen tuin!!

Steeds meer mensen halen tegels uit hun tuin en zetten daarmee de eerste stap om wilde bijen te helpen. Je kunt ook wilde bloemen zaaien, een stukje grond kaal laten en niet alle plantenstengels in de winter verwijderen. Zo zorg je ervoor dat de bijen een maaltijd en een huis hebben én een plek om hun eitjes te leggen. Wilde bijen leven alleen en leggen hooguit enkele eitjes.

Op 8 November organiseert Arnhem Zoemt voor de tweede keer de bijeenkomst ‘de wilde bij in je eigen tuin’. Je bent welkom vanaf 19.30 in boerderij café de Hooijmaat aan de Marius van Beeklaan nummer 5. Dick Belgers vertelt op de avond enthousiast en praktisch over wilde bijen. Na de presentatie krijg je tips en ideeën voor je eigen tuin of balkon.

Wilde bijen zijn hommels, zweefvliegen en allerlei bijen die niet in een korf wonen. Van een millimeter tot enkele centimeters groot zorgen deze dieren voor de bestuiving van de meeste planten. Van alle wilde bijen in Nederland staat de helft op de rode lijst. Door bloemen te zaaien, struiken te planten, zanderige strookjes en steenhopen aan te leggen in je tuin kun je bepaalde soorten helpen.

Meer informatie vind je op www.arnhemzoemt.nl. Meldt je aan voor de nieuwsbrief of volg ons op Instagram of facebook.

Meer berichten