Foto: Eva Bours

Museum Arnhem in de wijk

Op de Sonsbeeksingel in Klarendal ontmoeten we Esteé Strooker. Een enthousiaste jonge ondernemer en Chef die maar al te graag de buiken en harten van Arnhemmers vult.

Bij het kiezen van een favoriet kunstwerk hoefde ze niet lang na te denken. Esteé herkende namelijk direct de kabeljauw en haring in het schilderij van Wim Schumacher. "Ik probeer zelf zoveel mogelijk te koken met verschillende soorten Nederlandse vis. In Nederland worden we omringd door zee, maar de meest gegeten vis is pangafilet en zalm. Jammer, want dit soort vis komt vaak niet uit Nederland maar is kweekvis." In haar restaurant 't Amusement zou zij de vissen van Schumacher in een modern jasje stoppen. De kabeljauw en haring zou zij opfrissen met zoetzure groenten en combineren met gazpacho, komkommer en bosui.

Museum Arnhem is tijdelijk gesloten wegens uitbreiding en vernieuwing. Kunst is er om gezien te worden! Daarom zijn de kunstwerken op zoek naar Arnhemmers. Het museum maakt in elke wijk een korte stop om Arnhemmers de collectie te laten ontmoeten.

Meer berichten