Repair Café Velp en de ANWB Fietsverlichtingsactie

De afgelopen winter heeft 67% van de Nederlanders een onveilige verkeerssituatie meegemaakt door fietsers zonder licht. Daarom komt Repair Café Velp samen met de ANWB in actie om te zorgen dat leden van de club met goede fietsverlichting op pad gaan. Fietsverlichting is erg belangrijk, want de kans op een aanrijding daalt met 20%.

Wanneer ben je goed zichtbaar?
Verlichting
•    Een fiets heeft wit of geel licht aan de voorkant en rood licht aan de achterkant.
•    De lampen zitten vast aan de fiets. Losse lampjes mogen alleen op het bovenlichaam aan kleding of een tas vastzitten. Dus niet op het hoofd, armen of benen.
•    Lampen zijn goed zichtbaar, de voorlamp schijnt recht voor je op de grond. .
Is dat niet in orde? Dan is de boete €55,-
Reflectoren
•    Achterop de fiets zit een rode reflector onder het zadel of aan het spatbord.
•    De pedalen hebben aan de voor- en achterkant gele reflectoren.
•    De banden of velgen hebben een witte of gele reflecterende band.
Is dat niet in orde? Dan is de boete is €35,-

Repair Café Velp en de ANWB Fietsverlichtingsactie
In november doet Repair Café Velp weer mee met de ANWB Fietsverlichtingsactie. Op 24 november bent u tijdens de reguliere openingstijden van harte welkom om de verlichting van uw fiets te laten controleren en indien nodig te laten repareren. Mocht u op deze datum niet kunnen, dan kunt u tijdens de normale Repair Cafés op 27 oktober of 22 december langs komen voor de controle.
Tijdens de reguliere openingstijden van het Repair Café zal er extra aandacht uitgaan naar de fietsverlichting. Om mensen goed te kunnen helpen, hebben de vrijwilligers een speciale toolkit ontvangen met benodigdheden om de verlichting weer helemaal in orde te maken voor de donkere dagen die nog komen. Ook worden andere veiligheidsaspecten, zoals de remmen of het zadel, door ons gecontroleerd, zodat u ervan verzekerd bent dat de fiets helemaal in orde is.
Het Repair Café Velp is ook open voor 'normale' reparaties aan fietsen en andere defecte apparaten. Zoals u van ons gewend bent, is de service gratis. Het enige dat we vragen is een vrijwillige donatie in ons spaarvarken. 
Graag willen wij aan iedereen vragen om bij ons langs te komen om de fietsverlichting te laten controleren. We zijn zaterdag, 27 oktober, open vanaf 14.00 uur tot 16.00 uur. De laatste inschrijvingen zijn om 15.45 uur, zodat onze vrijwilligers de tijd krijgen om een reparatie uit te voeren.
We hopen u te mogen begroeten!
Repair Café Velp
Buurthuis de Poort – Heeckerenstraat 201 te Velp

Meer berichten