Werkzaamheden Traverse Dieren geen treinverkeer

Tussen vrijdag 26 oktober en zondag 28 oktober werkzaamheden Onderdoorgang en diverse andere werkzaamheden in Dieren. Geen treinverkeer tussen Arnhem en Zutphen.

Tussen vrijdag 26 en zondag 29 oktober 2018 wordt er zowel overdag als 's nachts gewerkt aan het project Onderdoorgang Kanaalweg Dieren. In deze periode wordt er ook op andere locaties aan het spoor gewerkt. De aannemer verwijdert de spoorwegovergang aan de Kanaalweg (N786) definitief. Daarnaast worden damwandplanken in de grond gebracht ter voorbereiding op de daadwerkelijk bouw van de onderdoorgang. Er is van vrijdag 26 t/m zondag 28 oktober geen treinverkeer mogelijk op het traject Arnhem-Zutphen. De vervoerder zet bussen in.

De onderdoorgang, die parallel aan het Apeldoorns Kanaal komt te liggen, gaat de gelijkvloerse spoorwegovergang in de Kanaalweg (N786) vervangen. Hierdoor kan verkeer sneller en veiliger de sporen op het traject Arnhem-Zutphen passeren. Om de onderdoorgang te kunnen bouwen verwijdert BAM de spoorwegovergang en komen er damwandplanken onder het spoor, zodat er een bouwkuip gemaakt kan worden. Ook wordt er een bovenleidingsmast vernieuwd. De werkzaamheden kunnen alleen plaatsvinden wanneer er geen treinen rijden. Daarom is dit weekend geen treinverkeer mogelijk op het traject Arnhem-Zutphen en wordt er dag en nacht gewerkt.

Combinatie van werkzaamheden
Spoorwegbeheerder ProRail combineert meerdere werkzaamheden aan het spoor op het traject Arnhem-Zutphen, zodat de hinder voor reizigers beperkt blijft. Zo worden er in deze treinvrije periode onder andere ter hoogte van station Dieren enkele wissels vernieuwd, in De Steeg een bovenleidingsmast vervangen, in Brummen een overweg vernieuwd en diverse seinen aangepast. Direct aanwonenden zijn over de werkzaamheden geïnformeerd.

Werkzaamheden Wilhelminaweg nacht 24/25 oktober 2018
Voorafgaand aan de werkzaamheden werkt Combinatie Traverse Dieren in de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 oktober ter hoogte van de spoorwegovergang Wilhelminaweg. In de avond en nacht wordt het asfalt van de rijbaan tussen de spoorbomen en de spoorrails vervangen.

Check reisplanner voor reisadvies op maat
Van vrijdag 26 t/m zondag 28 oktober rijden er in verband met de werkzaamheden geen treinen. Check voor vertrek de NS-reisplanner of raadpleeg 9292 voor een reisadvies op maat, via www.9292.nl of telefonisch 0900 - 9292 (€0,90 per minuut).

Traverse Dieren
In Traverse Dieren werken provincie, gemeente en ProRail aan een betere doorstroming van het verkeer en een veilige stationsomgeving in Dieren. In het voorjaar van 2018 is de open tunnelbak in gebruik genomen. Met de bouw van de onderdoorgang Kanaalweg gaat het project de laatste fase in. Naar verwachting is het gehele project Traverse Dieren in 2020 klaar. Vooruitlopend daarop zijn eind januari 2019 de belangrijkste overige werkzaamheden, waaronder de herinrichting van het gehele stationsgebied, klaar.

Meer berichten