Gelders Opera- en Operette Gezelschap
Gelders Opera- en Operette Gezelschap (Foto: Pieter Troost)

Opera Meets Musical

Opera Meets Musical met 100 zangers.

Het Gelders Opera- en Operette Gezelschap (GOOG) brengt een concert onder de noemer Opera Meets Musical (MCSK). Als gastkoor is uitgenodigd het Amsterdams Musical Concertkoor.
Totaal zullen hier 100 zangers op de buhne staan. Ofschoon het GOOG bekend staatom haar brede repertoirekeuze, is deze insteek met partner MCSK heel uniek te noemen. Beide koren hebben hun sporen reeds verdiend in de diverse theaters. De opzet is een gezamenlijk programma te maken waarin op diverse niveaus de artistieke meeting valt te beleven.

GOOG
Sinds de oprichting van het GOOG in 1954 streeft het Gelders Opera - en Operette Gezelschap naar een programma aanboed dat zo goed mogelijk is afgestemd op de wensen van het publiek, waarbij 'uitstapje" naar wat onbekender werk niet worden gemeden. Het GOOG is een sterk, ervaren muziektheaterkoor met brede repertoirekennis. Ze kunnen de juiste lading geven aan het karakter van het stuk, dat meestal nogal onderkoelt blijft in concertante presentaties. Jaarlijks brengt het GOOG een operaproductie of een galaconcert van hoge kwaliteit, waarvan in de loop der jaren veel bekende operasterren meewerkten. De keuze van de producties zijn zeer afwisselend en divers.
Vorig jaar heeft het GOOG de volledige 'Carmina Burana' van Carl Orff in een bijzondere scenische setting uitgevoerd voor een uitverkochte zaal in Arnhem en Veenendaal.

Amsterdam Musical Concertkoor
In januari 2013 is het Concertkoor van Amsterdam Musical gestart. Meer zingen, meer optredens en meer kansen voor meer mensen. Dit wordt gebracht met de kwaliteit die we van dit koor gewend zijn. De basis wordt gevormd door ongeveer 40 enthousiaste koorleden die één ding gemeenschappeljk hebben, liefde voor musicals. Met elkaar maken ze volwaardige, avondvullende theatrale concerten. Naast de eigen concerten verleent AMCK ook regelmatig haar medewerking aan andere projecten. Zo vormden zij het koor in de musical "Jesus Christ Superstar",verleenden zij hun medewerking aan het theaterprogramma van Henk Poort en Danny de Munk. In haar pas vijfjarig bestaan heeft het AMCK inmiddels een eigen sound en repertoire ontwikkeld en zijn zij klaar voor de volgende uitdaging. De samenwerking met het GOOG is hierop een geweldige aanvulling.

Hans Lamers
Hans studeerde schoolmuziek, orkest- en koordirectie (einddiploma UM) aan het Stedelijk Conservatorium te Arnhem. Hans is een veelzijdig musicus en bouwde een zeer brede repertoirekennis op in zowel de instrumentale alsmede de vocale sector van het muziekleven. Onder zijn leiding staan tevens het Toonkunstkoor Zutphen & Omstreken, de Osse Opera Vereniging en de COV, Veenendaal. Daarnaast wordt hij regelmatig gevraagd als gastdirigent,, cursusleider en jurylid. Vanaf 2008 is Hans gastdocent muziektheater aan FONTYS Hogeschool te Tilburg. Reeds vanaf 1980 is hij artistiek leider van het GOOG in Arnhem, een hechte en inspirerende verbintenis tot op de dag van vandaag. Onder zijn leiding is het GOOG uitgegroeid tot een toonaangevend muziektheatergezelschap met grote artistieke kwaliteit en flexibiliteit. Een indrukwekkende lijsst van optredens in bijna alle grote concertzalen, schouwburgen, radio-- en televisiestudio's, leidde veelal tot prachtige producties met gerenommeerde solisten en orkesten. Vanaf 2000 leidt hij tevens het Vocaal Ensemble GOOG, waarin met name jong talent wordt gecoacht en voorbereid op uitvoeringen en producties.

Bernd Duenk
Bernd Duenk is regisseur. Hij is tevens oprichter van Amsterdam Musical Concertkoor, een platform voor beginnend en gevorderde amateurs. Ook is hij directeur en artistiek eider van Stichting Rumoer. Hij verzorgde de regie voor een groot aantal avondvullende voorstellingen. Hij is de oprichter en bedenker van het Amateur Musical Awards Gala, waarbij jaarlijks in Theater DeLaMar de beste amateurs van Nederland voor het voetlicht verschijnen.

Chris Kok (muzikaal begeleider)
Chris Kok komt uit een bekende Edese Blazers familie. Zowel zijn vader als zijn grootvader zijn jarenlang lid geweest van de Edesche Harmonie.Op 6 jarige leeftijd kreeg Chris zijn eerste pianolessen en op zijn 13e werd hij paukenist bij dit orkest. Na de middelbare school studeerde Chris aan het Utrechts Conservatorium waar hij de diploma's piano(cum laude) Hafa-directie en Bastuba behaalde. Na de studie in Utrecht studeerde hij hoofdvak Orkestdirectie bij Tilo Lehmann aan het Zwols Conservatorium. Deze studie sloot hi in 1987 succesvol af middels een concert met het toenmalige Forum Philharmonisch Orkest in Enschede. Momenteel is Chris werkzaam als arranger en dirigent van enkele Harmonie- en Fanfaare orkesten en is hij als repetitor verbonden aan het GOOG. Tevens is hij een veel gevraagd beeleider van solistenconcoursen voor blazers. Als solist heeft hij diverse concerten gegeven met o.a. de Marinierskapel, de toenmalige Johan Friso Kapel en enkele orkesten in Oostenrijk.

Programma.
Tijdens het concert zal onder meer gezongen worden Aida van Verdi / Aida van Elton John & Tim Rice ? Romeo and Juliette van Gounod / Les Misérables en West Side Story.

Locatie:
De concerten zijn op vrijdag 23 november in de Muzenzaal van Musis te Arnhem en 1 december in Theater de Lampegiet te Veenendaal. Daarnaast is het GOOG uitgenodigd om bovengenoemd concert te geven in Podium Mozaiek te Amsterdam. Alle voorstellingen beginnen om 20.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden