Gelderse vrouwenclubs ontwikkelen speelruimte voor Bio Vakantieoord

Gelderse vrouwenclubs ontwikkelen speelruimte voor Bio Vakantieoord

Arnhem - De Soroptimistclub Arnhem en Vice Versa Gelderland kozen dit jaar het Bio Vakantieoord in Arnhem als goede doel. Zij ontwierpen en ontwikkelden een speels en kunstzinnig plan voor een recreatieruimte voor gehandicapte kinderen en hun broertjes en zusjes. Na een halfjaar van voorbereidingen werden er vandaag onder andere sjablonen gezaagd, muren geschilderd en lianen, kussens en gordijnen genaaid om de speelzaal om te toveren in een ware jungle. Over enkele weken, als de speelruimte klaar is, zal Baloe feestelijk heropend worden.

Maartje Kaper, architect en lid van Soroptimistclub Arnhem: “We kunnen niet wachten tot de bananen hangen.”

Beide clubs zijn enkele maanden in touw geweest om een origineel ontwerp te realiseren en materialen gesponsord te krijgen voor dit project. Maartje Kaper, architect en lid van de Soroptimistclub Arnhem ontwierp het plan: “Doel van ons project is om gehandicapte kinderen, die samen met hun broertjes vakantie vieren bij Bio, op fantasierijke wijze te kunnen laten spelen. De filmklassieker Jungle Boek werd het uitgangspunt voor het ontwerp omdat de voormalige ruimte Baloewerd genoemd. Binnenkort zullen de kinderen met een handicap bijvoorbeeld vanuit hun rolstoel met een tillift naar een ballenbak kunnen om van daaruit op de buik van een levensechte Baloe te kunnen gaan liggen, net als hoofdpersoon Mowgli deed. Uiteraard hoort daar het plukken van bananen bij. Een gevoel van geborgenheid, fantasie, bewegen en samenspel waren belangrijke elementen voor het ontwerp.”

Annemarie Brand van de Arnhemse Soroptimisten benoemt de voordelen van haar club: “Het leuke van zo’n grote groep vrouwen is dat iedereen zijn steentje kan bijdragen vanuit zijn expertise. Ook uit de Arnhemse kunstwereld zijn adviezen gekomen om de jungle in het Bio Vakantieoord een uitdagend en verbeeldingsvol karakter te geven”.

Het Bio Vakantieoord is erg blij met de metamorfose van de speelruimte. “Ongelooflijk, wat een werk is er verzet. De vrouwen hebben zich goed ingeleefd in onze doelgroep en werkten het plan op zeer smaakvolle en fantasierijke wijze uit. Een enorme verrijking voor Bio!”, aldus directeur Frans Wientjes.

Soroptimistclub Arnhem (sinds 1930) is een club van vakvrouwen met een grote diversiteit in beroep en leeftijd. De club zet zich in voor de positieverbetering van vrouwen en kinderen op een zo breed mogelijk vlak. In 2018 zamelt het geld in voor het Bio Vakantieoord en het project School for Justice (initiatief van Free a Girl).

Vice Versa Gelderland (1998) is een netwerk van ondernemende vrouwen uit Gelderland. Dit jaar bestaat het 20 jaar en besloot het twee goede doelen te steunen: het Bio Vakantieoord en Mama Cash.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden