Een prachtig kleurrijk buffet met 40 zelfgemaakte gerechten, hapjes en lekkernijen
Een prachtig kleurrijk buffet met 40 zelfgemaakte gerechten, hapjes en lekkernijen (Foto: José Albring)

Grenzeloos genieten tijdens het Nationaal Integratiediner bij Alliander

Alliander beet dinsdagavond als eerste het spits af met het Integratiediner. Donderdag volgen honderden andere locaties in Nederland. Meer dan 20.000 mensen eten dan samen en ‘vieren verschillen’.

Op het hoofdkantoor van Alliander in Arnhem hebben dinsdag 9 oktober ruim 70 mensen deelgenomen aan het Nationaal Integratiediner. Medewerkers uit alle lagen van de organisatie brachten zelfgemaakte gerechten, hapjes en desserts mee. Van Turkije tot Italië, van Syrië tot Marokko en van de Indische Keuken tot de Hollandsche pot: koken kent geen grenzen. Achter ieder gerecht zit een verhaal waardoor een gesprek sneller op gang komt. Een ontspannen en smakelijke manier om elkaars cultuur en achtergrond te ontdekken en om elkaar beter te leren kennen en te begrijpen. Met het Nationaal Integratiediner laten duizenden Nederlanders zien dat verschillen tussen mensen niet eng of lastig zijn, maar juist waarde toevoegen. Zowel voor individuele mensen als voor de organisaties waarin zij actief zijn.

Joy Lodarmasse, Manager Diversiteit en Inclusie bij Alliander: “Ons netwerk onder de grond functioneert nagenoeg perfect. Dit initiatief van Asito is een mooie gelegenheid om ook aan onze bovengrondse verbindingen te werken; het menselijk contact.”

Over het Nationaal Integratiediner
Het Nationaal Integratiediner is een initiatief van schoonmaakorganisatie Asito en is ontstaan in 2011. Het doel van het Nationaal Integratiediner is om verschillende mensen met elkaar te verbinden om zo meer begrip en respect te kweken. Dit zorgt voor meer samenhang in de maatschappij. Voor de organisaties die meedoen, verbetert het de samenwerking en versterkt het de relatie met andere stakeholders. Meer informatie is te vinden op www.nationaalintegratiediner.nl.

Meer berichten