Vrijwilligersvacature van de week

In honderd jaar Olympische sport heeft NOC*NSF een uiterst boeiende collectie Olympisch sporterfgoed opgebouwd. Deze collectie bestaat uit voorwerpen die betrekking hebben op de internationale en nationale topsport in Nederland en in het bijzonder uit voorwerpen die betrekking hebben op de Olympische Spelen. NOC*NSF heeft als droom om in de toekomst een virtueel Olympisch museum te maken. Om dit te realiseren zijn we op zoek naar verschillende functies.

Registrator
Weet jij veel van Sport en de Olympische Spelen? Het fotoarchief van de Olympische Spelen (1932 -1988) dient te worden geregistreerd. Jouw kennis kunnen we hierin gebruiken!
In het verleden er een sportcollectie uit de archieven van de vroegere krant Het Vrije Volk (ca. 80.000) in de collectie gekomen. Onderdeel van dit fotoarchief was ook een groep Olympische Spelen (periode (1932-1988). In het verleden, zijn aan deze subcollectie ook andere Olympische foto’s toegevoegd. Deze collectie moet nog worden geregistreerd en gescand. Het gaat in de meeste gevallen dus om persfoto’s waarop soms staat vermeld wat er op te zien is, maar soms ook niet. Daarom moet er soms dus het een en ander worden opgezocht en is enig inzicht en kennis over de Olympische Spelen gewenst. De beschrijvingen bij postercollecties dienen te worden verbeterd en in de context van hun uitgave en druk te worden gebracht. Daarnaast dient een onderdeel van het fotoarchief Olympische Spelen (1932-1988) te worden geregistreerd. Naast het registreren zal een apart fotografeerproject worden gestart ter ondersteuning van de registratie. Administratieve vaardigheden; schrijfvaardigheden; computervaardigheden; inzicht en kennis van de Olympische Spelen.

Fotograaf
Posters dienen te worden ontrold en gefotografeerd. Door gebruikmaking van een luchttafel zijn de posters vlak te fotograferen. Na fotograferen dienen de digitale foto’s te worden nabewerkt en van administratieve bestandsnaam te worden voorzien. Vanwege de kwetsbaarheid van de posters is secuur werken een vereiste naast ervaring met het hanteren van kwetsbare voorwerpen. Het ophalen, neerleggen, weer opbergen vraagt om tijd en aandacht, evenals de digitale nabewerking per poster. Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig? Kennis van fotografie en fotobewerking; behendigheid; secuur kunnen werken; constructievaardigheden.

Voor inhoudelijke vragen over de werkzaamheden bel je met Ben Hilgers: (06) 10754703. Bij interesse kun je je motivatie met CV mailen naar: jobs@nocnsf.nl

Informatie over andere vrijwilligersvacatures:
Website: www.vrijwilligerscentralearnhem.nl.
Daar vindt u o.a. een vacaturebank met een overzicht van de vacatures in Arnhem en omgeving.

Persoonlijk advies: U kunt een afspraak maken met één van de medewerkers van de vrijwilligerscentrale. Bel naar (026) 44 22 833 of stuur een e-mail naar info@vrijwilligerscentralearnhem.nl

Vrijwilligerscentrale Arnhem, voor al uw vragen over vrijwilligerswerk

Meer berichten