Foto:

Sprookjesfestival

Er is een hoop 'Gekkigheid' in Arnhem, bij deze elfde editie van het Sprookjesfestival. Sprookjesfiguren bevolken de straten, bossen en pleinen van zaterdag 13 t/m zondag 21 oktober.

Uit alle hoeken en gaten komen sprookjes om het Sprookjesfestival te vieren. Voor groot, maar vooral voor klein, is er van alles te beleven in de grootste sprookjesstad van Nederland, waar een heuse sprookjesprinses, prinses Arnerijntje, 9 dagen lang de baas is.

De (te) gekke Opening vindt zaterdag 13 oktober om 13:00 uur plaats op Landgoed Bronbeek.

9 dagen lang staat Arnhem in het teken van sprookjes. Met haar sierlijke parken, vorstelijke kastelen, klaterende beekjes, glooiende heuvels en sfeervolle plekjes is Arnhem de gedroomde locatie voor het Sprookjesfestival.
Sprookjes komen binnen het festival terug in de breedste zin van het woord. Zowel traditionele als moderne sprookjesverhalen vinden hun weg binnen het enorme aanbod aan activiteiten. Mooie prinsessen, hardwerkende kabouters, lieve wolven, rondspringende kikkers en grappige lakeien duiken op in de sprookjesvertolkingen van gevestigde en opkomende kunstenaars. Dans, (vertel)theater, musical, muziek, film, workshops: verschillende culturele disciplines passeren de revue in het theater, op school, op straat en in de wijken. Er zijn honderden activiteiten op circa 40 verschillende locaties. Het thema 'gekkigheid' is overal in te zien. Soms groots, soms klein en intiem. Maar altijd sprookjesachtig.

Het nieuwe programma staat online, kijk voor het programma en de laatste ontwikkelingen op www.sprookjesfestival.nl!

Meer berichten