Gerhard Bos lijsttrekker CDA Gelderland

Arnhem - Op een goed bezochte ledenvergadering van het CDA Gelderland is Gerhard Bos door de leden gekozen tot lijsttrekker van het CDA Gelderland. Bos werd eerder al unaniem voorgedragen door de vertrouwenscommissie en het bestuur van het CDA Gelderland.

Bos is sinds 2015 statenlid in Gelderland met de portefeuille cultuur en de gebiedsopgaves. Bos is al jaren actief binnen het CDA. Voor hij actief werd in provinciale staten was hij 12 jaar raadslid en fractievoorzitter in Apeldoorn. Hij werkt als docent bestuurskunde en omgevingsrecht bij Saxion Hogeschool. Hij is getrouwd en heeft samen met zijn vrouw een dochter en zoon.

Gerhard Bos is blij met het vertrouwen van de leden: "Ik ben vereerd om door de leden te zijn verkozen als lijsttrekker. Ik zie dit als een grote verantwoordelijkheid. Er zijn volop kansen om Gelderland beter, mooier, veiliger en groener te maken. Maar we staan ook voor een grote uitdaging de komende jaren. De opgaven zijn groot en de rol van de provincie neemt toe. Bijvoorbeeld op het gebied van energie en klimaat, maar ook de verkeersveiligheid, het bouwen van voldoende woningen en ruimte voor ondernemers zijn belangrijke thema's. Ik kijk er naar uit om voor alle Gelderlanders aan de slag te gaan en Gelderland nog mooier te maken."

Jeroen de Jong, die dezelfde dag gekozen werd als nieuwe voorzitter van het CDA Gelderland, reageert enthousiast. "Gerhard Bos is het CDA-er in hart en nieren. Hij is door de leden verkozen tot de nieuwe lijsttrekker van het CDA Gelderland en laat daarmee zien dat hij een brede basis heeft onder de leden van het CDA. Hij heeft al veel ervaring opgedaan binnen het CDA. Ik ben erg blij dat bereid is deze ervaring nu in te zetten als lijsttrekker."

De verkiezingen voor Provinciale Staten zijn op woensdag 20 maart 2019.

Meer berichten