Frank Wissink lijsttrekker CDA Waterschap Rijn en IJssel

Regio - Op een goed bezochte ledenvergadering van het CDA Gelderland is Frank Wissink unaniem verkozen tot lijsttrekker van het Waterschap Rijn en IJssel.

"Ik ben vereerd om door de leden nogmaals te zijn verkozen tot lijsttrekker. Mijn werk bij het Waterschap Rijn en IJssel is nog niet af. Er liggen de komende jaren grote uitdagingen op het gebied van waterveiligheid en het klimaat. Ik kijk er uit om samen met andere CDA-kandidaten een mooi verkiezingsresultaat te bereiken en zo, nog meer mooie dingen te kunnen realiseren."

Wissink (58), woonachtig in Stokkum, is sinds 2015 heemraad bij het Waterschap Rijn en IJssel met als portefeuille Waterveiligheid en hoogwater beschermingsprogramma (HWBP), vergunningverlening & handhaving, omgevingswet, klimaatadaptatie en het beheer muskusratten en is hij loco-dijkgraaf. Al sinds 1990 is hij actief voor het CDA, als bestuurslid en raadslid in de voormalige gemeente Bergh (momenteel gemeente Montferland). Vanaf 1998 wethouder tot 2014 wethouder van de gemeente Bergh en vervolgens de gemeente Montferland.

Jeroen de Jong, die dezelfde dag gekozen werd als nieuwe voorzitter van het CDA Gelderland reageert enthousiast. "Met Frank Wissink kiezen we voor een ervaren bestuurder en vertrouwd gezicht in de regio. Hij heeft laten zien enorm betrokken te zijn bij de onderwerpen die het waterschap raakt. Ik ben blij dat hij zich nog 4 jaar wil inzetten voor het CDA".

De verkiezingen voor het waterschap Rijn en IJssel zijn gelijk met de verkiezingen voor Provinciale Staten op woensdag 20 maart 2019.

Meer berichten