Kabouters hebben last van 'groene gekkigheid'

Arnhem - De kabouters die vorig jaar nog in de Steile Tuin woonden zijn stiekem verhuisd en wonen nu in het bosje  bij de Witte Watermolen in Park Sonsbeek. Ze bivakkeren daar in hun groene huisjes van natuurlijke materialen en hebben het zo te zien best naar hun zin. 
 

De Vrijwilligers van de Molenplaats die de resultaten van hun nachtelijke arbeid hebben ontdekten besloten om van zaterdag 13 tot en met zondag 21 oktober een Kabouterweek te organiseren. Om bij de huisjes in het kabouterbos achter de molen te komen is een speciale brug over de Jansbeek gebouwd, zodat kinderen en hun (groot)ouders kunnen zien welke "Groene Gekkigheid" de dwergen daar hebben  uitgehaald. 
 
In het Molenhuis is het huisje waar kabouter Wouter met kabouter Door en hun kinderen woont levensgroot nagebouwd. Daar wordt het verhaal van de Sonsbeek-kabouters verteld, terwijl de kinderen poffertjes eten of aan een ijsje likken. Verder kunnen de kinderen genieten van gekke voorstellingen in de Molenschuur, georganiseerd door het Sprookjesfestival.
 
Het Kabouterbos en het huisje van Kabouter Wouter zijn zaterdag 13 t/m zondag 21 oktober van 10.00-16.00 uur te bezoeken.
Toegangsprijs: € 2,- per kind (volwassenen gratis). Kaartjes zijn verkrijgbaar in de Molenschuur.
 
Molenplaats Sonsbeek
Zijpendaalseweg 24a
6814 CL Arnhem
026-4450660
www.molenplaatssonsbeek.nl

Meer berichten