4 oktober: kinderen aaien pop 'Kraai' bij auteur Susanne van der Wouden
4 oktober: kinderen aaien pop 'Kraai' bij auteur Susanne van der Wouden (Foto: Arnhemse Kinderboekwinkel)

Het is Kinderboekenweek!

Arnhem - Op woensdag 3 oktober ging de Kinderboekenweek van start. Het thema van dit jaar is ‘Kom erbij – over vriendschap’. Natuurlijk zijn er veel mooie boeken over dit onderwerp te vinden.
 

In veel gezinnen is het een traditie dat tijdens de Kinderboekenweek de kinderen een boek uit mogen kiezen. Je krijgt er bovendien een extra cadeautje bij: het boek ‘De eilandenruzie’ van Jozua Douglas. In de Arnhemse Kinderboekwinkel was het de afgelopen dagen dan ook behoorlijk druk.

Naast 8000 kinderboeken waar je uit kunt kiezen, was er veel belangstelling voor het bonte programma rondom het thema ‘Vriendschap’ dat de Kinderboekwinkel organiseerde.
Er werd voorgelezen uit ‘Kom erbij!’ van Milja Praagman, verschillende schrijvers en illustratoren kwamen – al dan niet samen - op bezoek en er was een drukbezochte voorstelling rondom het prentenboek ‘De kleine Walvis’.

Ook de komende dagen zijn er nog veel activiteiten in De Arnhemse Kinderboekwinkel. Zo is er op 11 oktober vanaf 10.00 uur een poppenvoorstelling met de marionetten van Hermine de Winkel, spelen studenten van de Nederlandse Musical Academie op zaterdagochtend 13 oktober om 10.00 en om 11.00 uur een minimusical over Annie MG Schmidt en is er op zondagmiddag 14 oktober tussen 14.00 en 16.00 uur een Vrolijke Vriendjes Vossenjacht.

De Kinderboekenweek duurt nog tot en met zondag 14 oktober.

Meer berichten