Cito 50 jaar

Arnhem - Cito viert dit schooljaar haar 50 jarig jubileum. Ontstaan vanuit pioniersgeest en sociale compassie, is onze missie over gelijke kansen nog altijd wat ons drijft en bindt. De primaire focus van 'goed en eerlijk toetsen' hebben we in de tijd verbreed naar het 'objectief meten van mogelijkheden en talenten'. Onze objectieve meetinstrumenten zijn gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en met passie voor het onderwijs. Met 50 jaar ervaring en de inzet van onze unieke expertise, streven we ernaar om meer open en zichtbaar dan voorheen, ook in de toekomst een actieve bijdrage te leveren aan krachtig onderwijs. 

Feestelijke activiteiten
In het kader van ons jubileum organiseren wij dit schooljaar 2018/2019 verschillende activiteiten. Zo zijn we van 7 – 9 november gastheer van 250-300 internationale experts op het gebied van toetsing en beoordeling op de 19e AEA-Europe 2018 conferentie 'Building bridges to future educational assessment'. Ook ontvangen we op 25 januari 2019 de deelnemers aan de 8e editie van de Wiskunde Olympiade voor Bedrijven. Voor het voorjaar van 2019 staat een open dag gepland voor alle belangstellenden en worden doelgroep gerichte, inhoudelijke activiteiten georganiseerd voor onderwijsprofessionals. Ga naar onze nieuwe website www.cito.nl voor meer informatie.

Over Cito
Leren doe je je hele leven lang. Cito ondersteunt deze keten van leren met toets-, meet- en volginstrumenten, training en advies. Dat doen we voor overheid, bedrijven en (onderwijs)instellingen. Daarnaast doen we onderzoek, werken we aan innovatie en delen onze kennis. Passend bij de dynamiek van vandaag en de ontwikkelingen in het onderwijsveld, blijven we met evenveel energie als voorheen, het werk in de klas ondersteunen en actief een bijdrage leveren aan onderwijsvernieuwing. 

Meer berichten