uitbundige groepsfoto 4HAVO Titus Brandsma met Marc Bouwmeester
uitbundige groepsfoto 4HAVO Titus Brandsma met Marc Bouwmeester (Foto: Daan Vuijk)

Mountainbiker Marc Bouwmeester op Titus Brandsma

Velp - Donderdagmiddag 13 september hebben de Havo 4 leerlingen van het Titus Brandsma College een college gehad van topsporter Marc Bouwmeester over het recept van een topsporter. Marc Bouwmeester is een ervaren U23 (belofte) mountainbiker voor het MijnBad Liv/Giant offroad team. De leerlingen van het Titus Brandsma College zijn een sportbedrijf genaamd “Titus Brandsma Sport Producties” gestart. Zij hebben Marc onder andere vragen gesteld over wat de kenmerken van een topsporter zijn, wat een topsporter er allemaal voor moet opofferen en waar zijn grote motivatie vandaan komt. De studenten en de school waren erg blij met zijn komst. Het was voor Marc de eerste bovenbouw havo klas ooit die hij een college had gegeven.

Zijn antwoorden op de vragen waren als volgt:

Welke eigenschappen moet je hebben als topsporter

Je genen moeten goed zijn, de opvoeding van je ouders tot zelfstandigheid is belangrijk, slaap is essentieel, je moet mentaal sterk zijn, gezonde voeding gebruiken en familie hebben die je ondersteunt als er wat is.

Wat heb je allemaal voor de topsport moeten opofferen?

Vrienden, familie, feestjes, inkomsten, zware slopende trainingssessies en ongezond maar wel lekker eten.

Was er angst om na het ongeval weer te beginnen met topsport?(Marc is vorig jaar zeer ernstig ten val gekomen in een training)

Marc heeft aangegeven dat hij dat had, maar het is een stukje mentaal er over heen zetten en hij wist waarvoor hij het deed. Hij zat heel dicht bij het prof niveau omdat hij uitkomt voor het belofte team.

Titus Brandsma Sport Producties is een opkomend jong bedrijf.

Mocht u interesse hebben dan kunt u een kijkje nemen op hun Instagram @Tb_sportproducties. Verder contact is mogelijk via Titusbrandsmasportproducties@gmail.com . De Instagram van Marc is @marcbouwmeester_ en zijn website is www.marcbouwmeester.com

Meer berichten