Hannes Minnaar pianist Photo: Marco Borggreve
Hannes Minnaar pianist Photo: Marco Borggreve (Foto: )

Hannes Minnaar speelt Brahms' Tweede pianoconcert

Duits romantisch programma van twee bevriende componisten

Pianist Hannes Minnaar is terug bij Het Gelders Orkest. Van 28 september tot en met 7 oktober speelt hij, onder leiding van honorair gastdirigent Martin Sieghart, samen met het orkest het grootse en meeslepende Tweede pianoconcert van Brahms. Naast dit soloconcert van symfonische allure volgt een echte symfonie van Schumann en wel zijn Eerste. Een prachtig programma dat Het Gelders Orkest in Arnhem, Utrecht, Doetinchem, Apeldoorn, Nijmegen en op uitnodiging van Orkest van het Oosten ook in Enschede uitvoert.

'Hij is de piano de baas' kopte de pers overtuigd over een eerder optreden van Hannes Minnaar bij Het Gelders Orkest. Minnaar – finalist van de Koningin Elisabethwedstrijd in 2010 en winnaar van de Nederlandse Muziekprijs 2016 – behoort inmiddels tot één van de belangrijkste pianisten van ons land en boekt ook wereldwijd veel succes. In het Tweede pianoconcert van Brahms, dat niet ten onrechte wordt beschouwd als een symfonie met een obligate pianopartij, treden solist en orkest als gelijkwaardige partners op.

Na de pauze volgt Schumanns Symfonie nr. 1 'Frühling'. De componist noemde het de lentesymfonie, zo vrolijk en uitgelaten klinkt deze zonnige muziek. Bij elkaar een schitterend Duits romantisch programma van twee componisten die elkaar goed kenden.

Voor het bestellen van kaarten, meer informatie en uitgebreide biografieën kijkt u op www.hetgeldersorkest.nl.

Concertgegevens
Martin Sieghart dirigent
Hannes Minnaar pianist

Johannes Brahms Pianoconcert nr. 2
Robert Schumann - Symfonie nr. 1 'Frühling'

                        
Arnhem | Musis, woensdag 26 september 12.30 uur
Gratis concert (afwijkend programma: Schumann Symfonie nr. 1)

Meer berichten