Huldiging 200m schoolslag. v.l.n.r Rob Hanou, Gerson Shefa, Matthias Kroner
Huldiging 200m schoolslag. v.l.n.r Rob Hanou, Gerson Shefa, Matthias Kroner (Foto: Toestel Rob Hanou)

Europees eremetaal voor masterszwemmer Rob Hanou

Van 3 tot en met 10 september werden in Kranj, Slovenië, de Europese Masterszwemkampioenschappen gehouden. Arnhemse zwemmaster Rob Hanou kwam uit in de leeftijdsgroep 75-79 jarigen. Met 2 zilveren en 2 bronzen medailles kan hij terugkijken op een geslaagd toernooi.

In het 50m. buitenbad werden tweede plaatsen behaald op de 100m en 200 schoolslag. Alleen de Israeliër Gerson Shefa was hem te snel af. Het zilver had Hanou vooral te danken aan sterke eindsprints, waardoor hij de Zweed Matthias Kroner op het laatste moment passeerde.

Op de 800m vrije slag en 200m vlinderslag legde Rob Hanou beslag op derde plaatsen. Een strijd om een derde bronzen plak verloor de Arnhemmer nipt op de 200m wisselslag. Met een seconde verschil werd hij vierde.

Het toernooi werd afgesloten met een 3km zwemwedstrijd in het fraai gelegen meer van Bled. In wat ook wel de mooiste open water zwembaan van Europa wordt genoemd, finishte Rob in een sterk deelnemers veld als 5e met een tijd die 6 minuten sneller was dan de onlangs behaalde 2e plaats tijdens de Nederlandse Open Water Zwemkampioenschappen.

Meer berichten