Drukte verwacht bij Wijkfeest en Airborne herdenking in Arnhem-West

In de week van 16 september zullen de bewoners van Arnhem-West tweemaal uitlopen voor bijzondere evenementen. Op zondag 16 september is het grote wijkfeest dat jaarlijks wordt gehouden. Op vrijdag 21 september is de Airborne herdenking Arnhem-West. Beide activiteiten spelen zich voor een belangrijk gedeelte af rondom het plein aan de Nassaustraat in de wijk Lombok.

Wijkfeest Arnhem-West

De Oranjestraat en Nassaustraat en aanpalende kleine straatjes worden afgesloten voor verkeer. De auto’s maken plaats voor kramen, podia en vele, vele verkopende, langs slenterende, pratende, etende, lachende en dansende wijkbewoners. De markt start om 10:00 uur. Op de markt is van alles te vinden, te bekijken en uit te proberen: persoonlijke handeltjes van wijkbewoners, zelfgemaakte baksels, knutsels of kunstwerken, of sociale activiteiten en goede ideeën.

In en om ’t Huukske is het groot feest voor de (kleine) kinderen. Kinderatelier XieXie, een springkussen, en workshops zijn vaste onderdelen.

Twee open podia met muziek uit de wijk vormen het hart van het wijkfeest. Vanaf 12:00 uur treedt een keur aan lokale muzikanten op. Speciale vermelding mag uitgaan naar onze eigen – the voice kids – Toby Houben die om 16:30 uur het podium op de Oranjestraat afsluit. Het podium op het Nassauplein eindigt met een Slagwerkspektakel “Kabaal in de Kooi” met medewerking van Clara Mik (Slagerij van Kampen) in de voetbalkooi bij de speeltuin in de Nassaustraat.

Om 17:00 uur zijn de kramen gesloten en kan iedereen zich verzamelen op het Nassauplein voor de afterparty met SoulXtension.

Airborne herdenking Arnhem-West

Arnhem-West lag in september 1944 midden in de vuurlinie van operatie Market Garden. Om deze voor Arnhem-West zo bepalende gebeurtenis te blijven herdenken is er op vrijdag 21 september een korte maar indrukwekkende herdenking bij het Airborne monument op het plein aan de Nassaustraat. Om 13:30 uur start de Airborne wandelexcursie onder leiding van battlefieldguide Wybo Boersma. Om 15:00 uur is de herdenkingsbijeenkomst voor wijkbewoners. Leerlingen van het Montessori College aan de Utrechtseweg leggen kransen. Ook zijn er voordrachten. De muziek wordt verzorgd door de West Arnhemsche Muziekvereeniging.

Meer berichten