Arnhem krijgt een duurzaam lokaal betaalmiddel: Arnhems Hert!

14 September 2018 zal de Coöperatie Infinite Inspiration het Arnhems Hert lanceren in de Coehoorn. Arnhems Hert is zowel de naam van het betaalmiddel als de naam van de gemeenschap waarin ondernemers en inwoners een boost gaan geven aan een florerende en duurzame lokale economie. D

at doen we door elkaar actief op te zoeken, ons met elkaar te verbinden en daarmee lokale onderlinge handelstransacties te realiseren. We zijn van ondernemers én van inwoners. Het betaalmiddel, Arnhems Hert, en een betrouwbaar betaalsysteem zijn de basis ingrediënten.

Wanneer en waar? De lancering van het Arnhems Hert vindt plaats op vrijdag 14 september in zaal 2 van Zalencentrum Coehoorn, Coehoornstraat 17 in Arnhem van 14.30-16.30u. 
Voor wie is Arnhems Hert? Iedereen met een hart voor een florerende en duurzame regio Arnhem is welkom! Of je nu een ondernemer bent die streeft naar een duurzamere omzet, gemeente of een sociale organisatie, of een inwoner uit de regio Arnhem. Gun jezelf de mogelijkheid om jouw hart voor een florerende en duurzame regio Arnhem kenbaar te maken! Graag vooraf aanmelden via welkom@arnhemshert.nl.
Wie zitten er achter het Arnhems Hert? Een klein groepje Arnhemse ondernemers met ervaring in netwerken en het bouwen van lokale gemeenschappen ondersteund door een lokaal betaalmiddel, heeft de handen ineengeslagen. Deze groep bestaat onder andere uit Bakkerij Tom van Otterloo, duurzame maatpakken atelier Dutch Spirit en de Coöperatie Infinite Inspiration. Arnhems Hert werkt nauw samen met de landelijke koepel Social Trade Organization uit Utrecht. Hier is bijvoorbeeld ook United Economy bij betrokken.

Ben je verhinderd, maar heb je wel interesse? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief (www.arnhemshert.nl/nieuwsbrief) of meld je aan als deelnemer (www.arnhemshert.nl/inschrijven).
Waarom nu? Op 15 september is het 10 jaar geleden dat de zakenbank Lehman Brothers uit de VS omviel. Het was het begin van de financiële crisis en de reddingsoperatie door de overheid kostte tientallen miljarden. Er zijn enkele maatregelen getroffen, maar de financiële sector is niet wezenlijk veranderd en we zijn vrolijk op weg naar een volgende crisis. Door heel Nederland vindt daarom dat weekend met heel veel evenementen het Alternative Finance Festival plaats om te laten zien dat het niet alleen anders kan en moet, maar dat er al een heleboel alternatieven aan de weg timmeren!
 

Meer berichten