Abdelkader Benali in muzikaal gesprek met Burgemeester Marcouch

Arnhem – Op dinsdag 25 september gaat schrijver Abdelkader Benali in gesprek met Ahmed Marcouch, de burgemeester van Arnhem. Aan de hand van de persoonlijke muziekkeuze van de burgemeester en een aantal optredens van Arnhemse muzikanten, maken Benali en Marcouch een reis door zijn leven. Het gesprek is een bijzondere editie in een reeks lezingen in Musis. De avond start om 20:00 uur in de Muzenzaal in Musis, Arnhem en de kaartverkoop is gestart via musisenstadstheater.nl


Benali interviewt burgemeester Marcouch via zijn favoriete muziekfragmenten en optredens van Arnhemse muzikanten met een Marokkaanse en Nederlandse achtergrond. Het wordt een avond waarin de bezoeker meegenomen wordt van Marokko via Amsterdam naar Arnhem. Welke muziek herinnert Marcouch aan zijn jeugd in Marokko? Welke religieuze muziek spreekt hem aan? En welke muziek verbindt met Nederland?

Benali: 'Marcouch is een trotse Berber uit het Rifgebergte die de bijnaam Sheriff kreeg omdat hij op onorthodoxe wijze de straatcriminaliteit te lijf ging: een betrokken, soms harde bestuurder. Maar ook een man die van kunst en cultuur houdt, die Arabische denkers en dichters citeert en graag Berbers praat. Een liefhebber dus en vanavond rolt Musis de rode loper uit voor hem: een muzikale avond met Ahmed Marcouch.'

Onderdeel van nieuwe reeks lezingenserie 
Dit najaar start Musis & Stadstheater, in samenwerking met De Culturele Onderneming, met een reeks lunchlezingen in Musis. Iedere laatste dinsdag van de maand (met uitzondering van de maand december) wordt een bijzondere gast gevraagd om in een uur zijn expertise te delen. Filosofen, wetenschappers en sportdeskundigen komen aan het woord. Deze reeks start ook op 25 september, in de middag, met filosoof Rob van Gerwen.

Over Benali
Schrijver en culinair liefhebber Benali won o.a. de Libris literatuurprijs met De Langverwachte en de Eva du Perronprijs met De stem van mijn moeder. In 2016 trad Benali samen met zijn vrouw en dochter op in de tv-serie Chez Benali. De serie werd gebracht als een culinair-historische ontdekkingsreis door Marokko, het geboorteland van Benali.

Praktische informatie: 
Datum dinsdag 25 september 2018
Tijd 20.00 uur
Kosten € 7,50 
Locatie Muzenzaal Musis

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden