Foto:

Arnhem van start met app tegen voedselverspilling

Een salade, soep, broodje of iets anders lekkers van Eetwinkel STROOM voor €4,50 in plaats van €13,50 én het milieu helpen? Download snel de Too Good To Go-app.

Vanaf vandaag maakt de app 'Too Good to Go' dat mogelijk bij 18 locaties in Arnhem. Met een korting tot wel 70% kun je je overtollig eten bestellen dat anders wordt weggegooid.

Arnhem telt veel leuke plekken waar je heerlijk kan eten en drinken! Maar met al dat lekkere eten ontkomen we er niet aan dat er zo nu en dan ook wel eens wat overblijft. Too Good To Go wil voedselverspilling tegen gaan en zorgen dat overtollig eten op het bord belandt in plaats van in de vuilnisbak. Ook in Arnhem gaat Too Good To Go samen met de locaties en inwoners vanaf vandaag een steentje bijdragen om voedselverspilling tegen te gaan. In Nederland verspillen we gemiddeld tussen de 107 en 152 kilo eten per persoon per jaar. En dat veel te veel!

Waar kun je in Arnhem al eten redden?
In Arnhem hebben zich maar liefst 18 locaties aangesloten bij Too Good To Go om voedselverspilling tegen te gaan. Zo kun je bij Mimint allerlei heerlijke bio producten van top kwaliteit redden. Bakker Hilvers, de oudste bakker van Arnhem, doet ook mee en bij Eetwinkel STROOM kun je een variatie verwachten van broodjes, soep, salade of iets anders lekkers. Ga je je eten ophalen? Neem dan vooral ook je eigen (herbruikbare) bakje en tasje mee, dan verspillen we samen ook nog minder verpakkingen en plastic. Goed eten smaakt nog lekker met een goed geweten!

Simpel en effectief
Het concept van de app is verrassend simpel. In de app zie je op de kaart of in de lijst welke locaties bij jou in de buurt eten aanbieden. Vervolgens bestel en betaal je dit eten direct in de app en je haalt het zelf op bij de betreffende locaties. Wat je krijgt, is afhankelijk van wat er die dag overblijft. Iedere bestelling is dus een verrassing. "Een win-win-winsituatie voor de partners, de klant én het milieu", zegt Joost Rietveld Countrymanager Too Good To Go Nederland.

Al meer dan 60.000 maaltijden gered in Nederland
Sinds de lancering zijn er al meer dan 60.000 maaltijden gered in Nederland. De gebruikers van Too Good To Go hebben wereldwijd samen al meer dan 6 miljoen maaltijden gered.

Download de app
De Too Good To Go-app is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store.

Meer berichten