Introdans en Het Gelders Orkest maken samen MODERNE MEISJES magisch

Vanaf 14 september 2018 brengt Introdans werk van drie eigenzinnige choreografen samen in het programma MODERNE MEISJES.

De muziek van deze balletten wordt bij de eerste zes voorstellingen live opgevoerd door Het Gelders Orkest. Het Gelders Orkest en Introdans werkten vaker succesvol samen. De ervaring is dat het publiek zowel dans als muziek veel intenser beleeft als beide live worden uitgevoerd. Deze combinatie kan voor magie zorgen. MODERNE MEISJES staat op vrijdag 14 september en zaterdag 15september in Stadstheater Arnhem en is daarna nog t/m 25 januari 2019 te zien.

MODERNE MEISJES
De Nederlandse choreografen Regina van Berkel en Didy Veldman en de Amerikaanse Lucinda Childs staan ieder garant voor een heel eigen, aansprekende stijl en benadering van het moderne-balletidioom. Waar Veldman zich voor haar intieme, persoonlijke creatie The 3 Dancers liet inspireren door een schilderij van Pablo Picasso, trekt Frozen Echo van Van Berkels grootschalige, theatrale choreografie als een Salvador Dalí-film aan je voorbij. De inmiddels 77-jarige Lucinda Childs zorgt voor de klap op de vuurpijl met een wereldpremière: Petricor.

Moderne componisten
De muziek speelt bij alle drie de balletten een bepalende rol. Zo is bij alle choreografieën gekozen voor moderne componisten. Zo is er werk van de Australische componist Elena Kats-Chernin te horen en wordt er gedanst op de indringende muziek van Nederlandse Theo Verbey. De Italiaan Ludovico Einaudi (bekend van de bejubelde film Intouchables) schreef speciaal voor dit samenwerkingsproject Van Introdans en Het Gelders Orkest een nieuw arrangement voor piano en strijkers. De musici schitteren onder leiding van de Zweedse dirigent Per-Otto Johansson.

The 3 Dancers van Didy Veldman (Nederlandse première), muziek Elena Kats-Chernin; Frozen Echo van Regina van Berkel (Nederlandse première) muziek Theo Verbey; Petricor van Lucinda Childs (wereldpremière), muziek Ludovico Einaudi | Première 14 sept 2018 | Speelperiode met live muziek t/m 25 september, zonder live muziek t/m 25 januari 2019

Meer berichten